fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló tanca per seguretat els horts urbans als usuaris però destinarà la seua producció a menjadors socials

Castelló tanca per seguretat els horts urbans als usuaris però destinarà la seua producció a menjadors socials

La Regidoria de Transició Ecològica manté clausurats estos espais per minimitzar riscos als usuaris.

Els cinc horts urbans de Castelló romandran tancats durant l’Estat d’Alarma per minimitzar riscos de contagis de la covid-19. Tot i que l’agricultura ha estat determinada pel Consell de Ministres com una activitat essencial, l’Ajuntament de Castelló considera que els horts urbans no tenen una voluntat econòmica ni de principal font d’abastiment i per això, prioritzant la salut pública, ha informat les associacions veïnals gestores dels espais que romandrà tancat el seu accés als usuaris.

«L’agricultura és un sector essencial, però els horts urbans tenen una vocació d’esplai i els seus usuaris tenen un perfil de gent major i, per tant, de risc. Per la qual cosa considerem més adient que mantindre’ls tancats als usuaris. Però perquè la producció no es deixe perdre i no fer un malbaratament alimentari, la Brigada Agrària Municipal farà tasques de manteniment i recollida i la producció de temporada la destinarem a menjadors socials de la ciutat», explica el Regidor de Transició Ecològica.

L’Ajuntament de Castelló té en funcionament 5 horts urbans gestionats per diferents associacions veïnals i per la Regidoria de Gent Gran on desenvolupen la seua activitat un total de 300 usuaris. L’Ajuntament realitza una tasca d’acompanyament i d’assessorament, però tota la gestió quotidiana recau en les associacions veïnals, per la qual cosa garantir la seguretat en estes circumstàncies és molt difícil.

L’activitat agrària desenvolupada en finques particulars continua permesa d’acord amb les instruccions del Govern Central, sempre que l’activitat agrària no es produïsca en la segona residència d’algun ciutadà, ja que en estos casos el desplaçament no està permès segons les instruccions de l’administració de l’estat. Des de la Regidoria de Transició Ecològica s’atendran dubtes sobre l’aplicació dels Decrets d’Alarma que puguen tindre productors locals mitjançant el número atenció ciutadana del 010 de l’Ajuntament de Castelló.

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló realitzarà labors de manteniment i destinarà la producció dels horts urbans no professionals de la ciutat als menjadors i serveis socials mentre estiguen tancats a causa de l’emergència sanitària del coronavirus. L’Ajuntament de Castelló mantindrà els espais amb la Brigada Agrària Municipal en coordinació amb el servei municipal de prevenció de riscos per garantir la màxima seguretat dels operaris, una prevenció que no es podria garantir si es permetera l’accés de tots els usuaris dels horts. Navarro subratlla que ara la prioritat és garantir la salut de la ciutadania i contenir la pandèmia del covid-19. Per això, demana comprensió als usuaris dels horts urbans i insistix que seguiran les cures de la mà de la Brigada Agrària Municipal i que els seus cultius seran portats als serveis socials perquè siguen utilitzats per les persones vulnerables o en risc d’exclusió social.

Leave a Reply

Your email address will not be published.