fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Comencen les vacunacions massives contra la Covid-19 en el Pavelló René Marigil de Sagunt

Comencen les vacunacions massives contra la Covid-19 en el Pavelló René Marigil de Sagunt

Ahir es van vacunar 917 persones i hui s’espera que la xifra ascendisca a 1.800. En total, la previsió de vacunacions al llarg dels quatre dies és de 5.000 persones treballadores dels centres educatius.

Les vacunacions massives a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19 ja han començat en el municipi. És per això que este matí ha assistit l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, junt al regidor de Sanitat i Esports, Javier Timón; el regidor de Cultura, Guillermo Sampedro; el regidor d’Educació, José Tarazona i el gerent de l’àrea de salut i director de l’Hospital, José Luis Chovert, al Pavelló René Marigil de Sagunt, per a fer costat al personal sanitari i comprovar l’eficàcia de l’activitat. Esta acció ha sigut gestionada per l’àrea de Salut, amb la col·laboració del departament d’Esports de l’Ajuntament de Sagunt i la Regidoria de Policia Local i Protecció Civil.

Les vacunacions van començar ahir a la vesprada en el pavelló, on es van administrar un total de 917 dosi, i hui es continuaran subministrant les vacunes al llarg de tot el dia, amb una previsió de 1.800 vacunacions. Les persones a les quals se’ls ha vacunat és el personal d’ensenyament: professorat, administració, servici de neteja, transport i consergeria. També s’injectaran les vacunes el dimecres, 31 de març, a la vesprada i el dijous, 1 d’abril, al matí. Així mateix, s’espera que en total es vacune a 5.000 persones aproximadament, encara que al principi la previsió era de 4.000 vacunacions, esta xifra ha augmentat en ampliar la franja d’edat.

En este sentit, l’alcalde de Sagunt ha explicat que «este és un exemple d’èxit i de col·laboració entre les diferents administracions. Esperem poder comptar cada vegada amb més vacunes i acostar-nos al moment que tots i totes estem esperant de vacunació de la població general, que ens permetrà tornar a poc a poc a la normalitat».

L’Ajuntament de Sagunt ha cedit per a esta acció al personal necessari per al control d’accessos, el pavelló, la neteja, el control del trànsit i elements necessaris per a realitzar la vacunació, com ara taules, cadires, parabanes, etc., a més d’un lloc per a emmagatzemar el material. Respecte a la vigilància, els conserges municipals controlen l’accés al recinte, mentre que la Policia Local i Protecció Civil estan en l’exterior, controlant que es complixen les mesures de prevenció previstes.

D’altra banda, el regidor de Sanitat i Esports, Javier Timón, ha expressat la seua satisfacció «després de comprovar que la vacunació massiva ja és una realitat en el nostre municipi» i ha insistit en «el compromís ferm de col·laboració que té l’ajuntament amb la pandèmia».

No obstant això, a conseqüència d’estes mesures, el departament d’Esports ha hagut de reubicar el lloc d’entrenament dels diferents equips que utilitzen esta instal·lació perquè no es veja minvada la seua activitat. En este sentit, el regidor de Sanitat ha volgut agrair «la comprensió i col·laboració» d’este col·lectiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.