fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El Govern reforça la resposta econòmica i social al COVID-19 amb més de 30 mesures addicionals per a fer costat a ciutadans i empreses

El Govern reforça la resposta econòmica i social al COVID-19 amb més de 30 mesures addicionals per a fer costat a ciutadans i empreses

S’amplia la cobertura de la prestació per desocupació als treballadors acomiadats durant el període de prova d’un nou treball.

El Consell de Ministres ha aprovat este dimarts un nou paquet de mesures econòmiques i socials centrades en el suport a les empreses i als treballadors que reforça, complementa i amplia les decisions adoptades des de la segona setmana de març per a contrarestar l’impacte del COVID-19.

Totes estes mesures tenen per objectiu respondre a les necessitats de suport derivades de la prolongació d’esta situació excepcional, protegir i donar suport al teixit productiu i social, minimitzar l’impacte de la crisi, evitar que l’epidèmia deixe cicatrius permanents en la societat i en l’economia espanyola i facilitar que l’activitat econòmica es recupere quan comence a remetre la situació d’emergència de salut pública.

El nou paquet s’articula a través d’un Reial decret llei que incorpora més de 30 mesures que reforcen el finançament de les empreses, oferixen suport en l’àmbit fiscal, faciliten l’ajust de l’economia i protegeixen l’ocupació i als ciutadans.

Les mesures adoptades suposaran una injecció de liquiditat addicional per al conjunt de l’economia, que beneficiarà especialment als autònoms i les pimes, i contribuirà a preservar l’activitat econòmica i l’ocupació.

Amb la finalitat de continuar protegint i donant cobertura a persones que en el context actual no tinguen accés a la protecció per desocupació, s’amplia la cobertura de la prestació als treballadors els contractes dels quals hagen sigut extingits durant el període de prova d’un nou treball des del 9 de març o aquells que ho hagen extingit voluntàriament des de l’1 de març per tindre una oferta laboral en ferma que haja decaigut.

Es modifica també la regulació dels ERTEs per causa de força major, per a cobrir les reduccions significatives d’activitat en aquells sectors considerats essencials, però que s’han vist afectats per les mesures de reducció de la mobilitat i han vist minvats els seus ingressos.

Es reforça la protecció dels treballadors fixos discontinus i s’amplia la cobertura establida en el Reial decret llei 8/2020 als treballadors que no hagen pogut reincorporar-se a la seua activitat en les dates previstes a conseqüència del COVID-19 i que no compleixen el requisit de situació legal de desocupació, o no poden accedir a la prestació per desocupació per mancar del període de cotització
necessari.

Amb la finalitat de facilitar l’ajust de l’economia a la situació actual i protegir l’ocupació s’han adoptat diferents mesures, entre les quals destaca la suspensió de terminis en l’àmbit d’actuació de la Inspecció de Treball i Seguretat Social.

Així mateix, es reforcen els mecanismes de control i sanció per a evitar comportaments fraudulents en la percepció de les prestacions, regulant-se les sancions i establint-se una responsabilitat empresarial que implica la devolució per part de l’empresa de les prestacions indegudament percebudes pels seus treballadors.

Es flexibilitza amb caràcter extraordinari el Fons de promoció i educació de les cooperatives perquè puga destinar-se a qualsevol activitat que contribuïsca a frenar o pal·liar els efectes del COVID-19, mitjançant accions pròpies, donacions a altres entitats públiques o privades o dotació de liquiditat a la cooperativa per a garantir la continuïtat del seu funcionament.

També es prorroga dos mesos el caràcter preferent del treball a distància, així com el dret d’adaptació de l’horari i reducció de la jornada. S’adapten de manera temporal i extraordinària alguns dels requisits que permeten a les societats anònimes o de responsabilitat limitada la qualificació de societat laboral.

Finalment, s’aprova la reducció de les cotitzacions per a determinats treballadors agraris durant els períodes d’inactivitat en 2020 i se simplifica del procediment per a l’ajornament de deute de la Seguretat Social.

Leave a Reply

Your email address will not be published.