fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El Mucbe de Benicarló reobri les portes coincidint amb el Dia Mundial dels Museus

El Mucbe de Benicarló reobri les portes coincidint amb el Dia Mundial dels Museus

El Museu s’ha adaptat als requisits i recomanacions oficials per a minimitzar els riscos de contagi de la Covid19.

L’accés de visitants estarà limitat al 30% de l’aforament, amb un total màxim permés de 201 persones simultàniament.

Avui dilluns 18 de maig, Dia Internacional dels Museus, el Museu de la Ciutat de Benicarló (Mucbe) ha tornat a obrir les portes. Han estat més de dos mesos de tancament forçats per les circumstàncies excepcionals que vivim i que han obligat a tots els equipaments culturals a fer una aturada en el camí.

«Des que vam entrar en la Fase 1 de desescalada —ha dit el regidor de Cultura, Pedro Manchón— hem estat treballant per tal de complir tots els requisits i recomanacions de les autoritats sanitàries i poder obrir amb totes les garanties de seguretat». «Obrir tal dia com avui —ha remarcat Manchón— és per a nosaltres un orgull i, a pesar de les circumstàncies, intentarem recuperar l’activitat del museu en la mesura de les possibilitats».

La reobertura del Mucbe s’ha fet amb unes condicions d’higiene i seguretat molt estrictes per tal de minimitzar els riscos de contagi de la Covid19. Unes condicions que afecten tant als visitants com al personal treballador del centre i que inclouen, entre d’altres, la limitació de l’aforament al 30% en totes les sales del museu, de forma que en tot l’edifici no es podran concentrar més de 201 persones simultàniament.

Paral·lelament, l’ús de l’ascensor quedarà restringit a les persones amb mobilitat reduïda i els lavabos seran d’ús exclusiu per al personal treballador, que haurà de fer servir obligatòriament mascareta. També les tasques de neteja s’incrementaran i s’ha instal·lat una pantalla protectora de metacrilat al mostrador principal.

El regidor ha reconegut que «de moment no podrem complir el programa d’exposicions tal i com l’havíem planificat» però ha assegurat que «adaptarem el calendari a esta nova situació i intentarem traslladar les inauguracions a finals d’any, sempre que les circumstàncies ho permeten».

Ara mateix, al Mucbe es poden visitar les exposicions «Ceramistes contemporanis castellonencs», «Finlàndia crea» i l’exposició permanent de l’obra de Fernando Peiró Coronado.

Per tal de garantir la desinfecció diària, l’horari s’ha reduït i serà de dilluns a divendres de 10.00 a 13.00 i de 17.00 a 20.00 hores.

Leave a Reply

Your email address will not be published.