Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Comissió de convivència amb les penyes de Vila-real es reuneix esta setmana per a abordar la suspensió de casals per la COVID-19

La Comissió de convivència amb les penyes de Vila-real es reuneix esta setmana per a abordar la suspensió de casals per la COVID-19

La reunió tractarà també deixar en ‘estand by’ la pròpia comissió fins que es restablisca la normalitat, una vegada superada la crisi sanitària.

La Comissió Informativa Especial per a la Regulació de la Normativa de Convivència amb les Penyes es reunirà esta setmana amb caràcter extraordinari amb l’objectiu de donar compte als membres de l’organisme del decret de suspensió temporal de les penyes, derivat de les normatives i restriccions fixades per la Generalitat Valenciana en prevenció per la COVID-19. Arran d’esta mesura, es debatrà també la suspensió temporal de la pròpia comissió fins que el restabliment de la normalitat permeta tornar a recuperar les reunions en els casals.

“La Comissió de convivència amb les penyes ha fet, des de la seua creació a principis de 2019, xicotets però importants avanços en la regulació de l’encaix entre les penyes, autèntic motor de les festes, i els veïns, en temes de sorolls, neteja o retirada de residus, entre molts altres”, recorda la seua presidenta i coordinadora d’Alcaldia, Silvia Gómez. “No obstant això”, puntualitza, “la crisi sanitària per la COVID-19 ens ha obligat a suspendre temporalment les autoritzacions municipals de les penyes, per a evitar situacions de risc que pogueren convertir estos casals en focus de contagi i en compliment de les noves normatives dictades per les autoritats sanitàries”. Esta suspensió, que es perllongarà mentre dure la crisi sanitària, porta ara a plantejar un ‘estand by’ també de la pròpia Comissió informativa, fins que la recuperació de l’activitat que la va motivar puga tornar a la normalitat, una vegada superada la pandèmia.

Amb este objectiu, Gómez ha convocat una reunió este dijous que, amb caràcter telemàtic, puga abordar estes dues qüestions, així com donar compte dels últims avanços realitzats en la regulació de la normativa de convivència amb les penyes. En esta línia, la coordinadora d’Alcaldia recorda que, abans del confinament i l’estat d’alarma per la pandèmia, la Comissió, formada per representants dels grups polítics, es va reunir amb representants de la Junta de Festes, la Comissió de Penyes i les associacions veïnals, per a recaptar les seues aportacions de cara a l’elaboració d’un informe amb les mesures a adoptar per a millorar la convivència entre penyes i veïns, després de radiografiar la situació dels casals, densitat per zones i evolució de les queixes.

“En estos moments, amb les penyes desactivades per responsabilitat i prudència davant la situació sanitària, no té sentit mantindre l’activitat de la Comissió. Encara que, per descomptat, la reprendrem només es restablisca la normalitat i puguem recuperar les reunions en penyes i casals que van motivar la seua creació”, incideix. El decret de suspensió de les autoritzacions a les penyes -que pren com a base la Resolució de 17 d’agost de 2020, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, per a l’adopció de les mesures establides en l’acord del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, sobre mesures de prevenció enfront de la COVID-19-, es va publicar dissabte passat en el Butlletí Oficial de la Província, per la qual cosa està ja plenament vigent.

Leave a Reply

Your email address will not be published.