fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Comissi贸 de conviv猫ncia amb les penyes de Vila-real es reuneix esta setmana per a abordar la suspensi贸 de casals per la COVID-19

La Comissi贸 de conviv猫ncia amb les penyes de Vila-real es reuneix esta setmana per a abordar la suspensi贸 de casals per la COVID-19

La reuni贸 tractar脿 tamb茅 deixar en ‘estand by’ la pr貌pia comissi贸 fins que es restablisca la normalitat, una vegada superada la crisi sanit脿ria.

La Comissi贸 Informativa Especial per a la Regulaci贸 de la Normativa de Conviv猫ncia amb les Penyes es reunir脿 esta setmana amb car脿cter extraordinari amb l’objectiu de donar compte als membres de l’organisme del decret de suspensi贸 temporal de les penyes, derivat de les normatives i restriccions fixades per la Generalitat Valenciana en prevenci贸 per la COVID-19. Arran d’esta mesura, es debatr脿 tamb茅 la suspensi贸 temporal de la pr貌pia comissi贸 fins que el restabliment de la normalitat permeta tornar a recuperar les reunions en els casals.

“La Comissi贸 de conviv猫ncia amb les penyes ha fet, des de la seua creaci贸 a principis de 2019, xicotets per貌 importants avan莽os en la regulaci贸 de l’encaix entre les penyes, aut猫ntic motor de les festes, i els ve茂ns, en temes de sorolls, neteja o retirada de residus, entre molts altres”, recorda la seua presidenta i coordinadora d’Alcaldia, Silvia G贸mez. “No obstant aix貌”, puntualitza, “la crisi sanit脿ria per la COVID-19 ens ha obligat a suspendre temporalment les autoritzacions municipals de les penyes, per a evitar situacions de risc que pogueren convertir estos casals en focus de contagi i en compliment de les noves normatives dictades per les autoritats sanit脿ries”. Esta suspensi贸, que es perllongar脿 mentre dure la crisi sanit脿ria, porta ara a plantejar un ‘estand by’ tamb茅 de la pr貌pia Comissi贸 informativa, fins que la recuperaci贸 de l’activitat que la va motivar puga tornar a la normalitat, una vegada superada la pand猫mia.

Amb este objectiu, G贸mez ha convocat una reuni贸 este dijous que, amb car脿cter telem脿tic, puga abordar estes dues q眉estions, aix铆 com donar compte dels 煤ltims avan莽os realitzats en la regulaci贸 de la normativa de conviv猫ncia amb les penyes. En esta l铆nia, la coordinadora d’Alcaldia recorda que, abans del confinament i l’estat d’alarma per la pand猫mia, la Comissi贸, formada per representants dels grups pol铆tics, es va reunir amb representants de la Junta de Festes, la Comissi贸 de Penyes i les associacions ve茂nals, per a recaptar les seues aportacions de cara a l’elaboraci贸 d’un informe amb les mesures a adoptar per a millorar la conviv猫ncia entre penyes i ve茂ns, despr茅s de radiografiar la situaci贸 dels casals, densitat per zones i evoluci贸 de les queixes.

“En estos moments, amb les penyes desactivades per responsabilitat i prud猫ncia davant la situaci贸 sanit脿ria, no t茅 sentit mantindre l’activitat de la Comissi贸. Encara que, per descomptat, la reprendrem nom茅s es restablisca la normalitat i puguem recuperar les reunions en penyes i casals que van motivar la seua creaci贸”, incideix. El decret de suspensi贸 de les autoritzacions a les penyes -que pren com a base la Resoluci贸 de 17 d’agost de 2020, de la consellera de Sanitat Universal i Salut P煤blica, per a l’adopci贸 de les mesures establides en l’acord del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, sobre mesures de prevenci贸 enfront de la COVID-19-, es va publicar dissabte passat en el Butllet铆 Oficial de la Prov铆ncia, per la qual cosa est脿 ja plenament vigent.

Leave a Reply

Your email address will not be published.