fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Policia de la Generalitat inspecciona 190 locals d’oci i proposa sancionar a 28 persones per no utilitzar la mascareta

La Policia de la Generalitat inspecciona 190 locals d’oci i proposa sancionar a 28 persones per no utilitzar la mascareta

Bravo anuncia una reunió amb els principals ajuntaments per a estudiar l’adopció de noves mesures per a minimitzar el risc de contagi.

Un ampli dispositiu de vigilància en el qual han participat tots els cossos i forces de seguretat de l’Estat ha vetlat durant este cap de setmana perquè els locals d’oci i els seus clients compliren de manera estricta amb les mesures fixades per les autoritats sanitàries per a previndre l’expansió de la Covid-19.

Com va anunciar dijous passat el president Ximo Puig, agents de la Policia Local, Policia de la Generalitat, Policia Nacional i Guàrdia Civil han realitzat este cap de setmana controles en les principals ciutats i nuclis turístics de la Comunitat Valenciana per a garantir que les activitats d’oci nocturn es realitzaven conforme a les recomanacions sanitàries i complint amb l’obligació de portar mascareta i respectar la distància de seguretat i el límit d’aforament marcat per als locals oberts al públic.

Durant este cap de setmana el grup d’Espectacles de la Policia de la Generalitat ha inspeccionat i controlat 190 locals i ha alçat 9 actes de proposta de sanció tant per incomplir les mesures sanitàries enfront de la Covid-19 com per infringir alguns dels preceptes regits en la llei 6/2018 de la Generalitat d’espectacles públics, activitats recreatives i establiments públics.

Des de divendres passat, la Unitat Adscrita de la Policia Nacional a la Comunitat Valenciana va realitzar 1.385 advertiments relacionats amb l’ús de la màscara i la distància de seguretat. Del total, 28 es van convertir en proposta de sanció per no usar la mascareta en la via pública o locals oberts al públic. A més, els agents van identificar a 379 persones i 46 vehicles. El dispositiu també va permetre imposar una ordre de tancament d’establiment, dues denúncies per seguretat viària, alçar set actes per tinença de drogues o armes, realitzar un auxili humanitari i acompanyar a la Inspecció de Treball i a la Seguretat Social a controlar tres locals.

Per províncies, en la de València la Policia de la Generalitat va practicar 80 inspeccions en locals d’Alboraia, el Perelló, el Puig, la Pobla de Farnals, Piles i València amb un resultat de 5 propostes de sanció. En la d’Alacant, els 55 establiments controlats se situaven en la capital, a Calp, a Elx, en Sant Joan i a Sant Vicent del Raspeig, i quatre d’ells van ser proposats per a sanció. A la província de Castelló també van inspeccionar 55 locals a Onda, Vila-real i Castelló de la Plana però no es va estendre acta amb proposta de sanció en cap d’ells. A estes dades cal sumar les sancions proposades per altres cossos amb competències en seguretat.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha destacat que la coordinació entre els diferents cossos de seguretat “ha permés multiplicar l’eficàcia dels controls per a comprovar que les persones, i també els locals, compleixen amb les mesures de l’ús de la màscara i de limitació d’aforament que marquen les autoritats sanitàries”.

Bravo ha aprofitat per a llançar de nou un missatge a la ciutadania i a l’empresariat, als qui ha demanat corresponsabilitat per a demostrar que si es compleixen les normes els locals d’oci no té per ser un lloc de risc. En este sentit, la consellera ha reiterat que “el dispositiu de seguretat desplegat este cap de setmana ha constatat que l’oci reglat és la millor opció perquè la ciutadania es divertisca complint amb les normes sanitàries per a previndre la propagació de la Covid-19”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.