fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó habilita zones temporalment per als vianants

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó habilita zones temporalment per als vianants

L’objectiu és ampliar els espais d’esplai per a xiquets i adults durant la desescalada del Covid-19 per a garantir les mesures sanitàries de prevenció.

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó posarà en marxa demà, divendres 1 de maig, el seu projecte de zones temporalment per als vianants. El regidor de Policia i Mobilitat, Javier Ferreres, ha explicat en què consisteix: espais públics habilitats de manera temporal per a “ampliar les zones d’esplai per a xiquets i adults durant la desescalada del Covid-19, de manera que es puguen garantir “les mesures sanitàries de prevenció i seguretat”.

En concret, són 14 punts que complementen als parcs i zones verdes “d’ús habitual o en els quals tots pensem quan hem d’eixir a passejar”, i en els quals el cap de setmana passat la Policia Local va detectar “certa acumulació de persones que volem evitar amb estos nous espais, perquè tots els veïns i veïnes tinguen un lloc pròxim al qual anar, prou ampli i sense que passen vehicles”.

De fet, estes zones se senyalitzaran i barraran durant el temps en què estiga en funcionament esta iniciativa. No estarà permés l’aparcament ni la circulació de vehicles, excepte per a entrar i eixir de garatges. A més serà obligatori mantenir la distància de separació entre persones d’1,5 metres, així com extremar la higiene, sobretot amb la rentada de les mans. I des de l’Ajuntament s’apel·la a la “responsabilitat individual”.

Esta és una mesura d’urbanisme tàctic i té com a finalitat “aprofitar espais que normalment tenen trànsit rodat per a destinar-los a un ús per als vianants en circumstàncies especials, com les que es donen actualment i en les quals és necessari oferir a la ciutadania espais segurs i que no se saturen on eixir a passejar o practicar esport, a mesura que el Govern d’Espanya ho permeta”, ha assenyalat Ferreres.

Es tancarà a la circulació de vehicles a les places Santiago Obón i Silvestre Segarra; els carrers Institut i Belcaire; el carrer Ángela Portales, els carrers Sanchís Tarazona i Huerto Sogueros i la plaça Buenavista; els carrers Balmes i Blasco Ibáñez; en la zona sud de Carbonaire la travessia 2; i al costat del CEIP Centelles.

A més es recorda que existixen ja espais per als vianants al Jardí Nord de Carbonaire, plaça del Centre, plaça de l’Assumpció i adjacents, carrer Arcadi Garcia Sanz (al costat de l’IES Benigasló) i en les places del Progrés i de l’Església del barri Toledo. A més es tancaran al trànsit els accessos al Polígon 13, una àrea molt àmplia que donarà servei al final de l’avinguda Sud-Oest, Colònia Sant Antoni i zones pròximes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.