fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó reestructura el seu pressupost per a adaptar-lo a les noves necessitats pel Covid-19

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó reestructura el seu pressupost per a adaptar-lo a les noves necessitats pel Covid-19

Les regidories treballen per a destinar els recursos d’activitats o projectes que no es vagen a desenvolupar a pal·liar els efectes d’esta situació i ajudar a qui el necessite.

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó està treballant ja a refer el pressupost per a este 2020 per a adaptar-lo a la nova realitat, a causa de l’emergència sanitària i econòmica que ha provocat la pandèmia del coronavirus. Així, des d’una visió global i transversal les regidories estan reestructurant els comptes municipals d’enguany “perquè la prioritat ara és posar els nostres esforços a pal·liar les conseqüències socials i econòmiques d’esta situació”, tal com ha explicat l’alcaldessa, Tania Baños.

En este sentit, ha remarcat que “haurem de renunciar a projectes i iniciatives que no s’han pogut realitzar o no es podran realitzar al llarg de l’any”. Així, s’anul·laran o reduiran partides que no siguen estrictament necessàries o que no es puguen desenvolupar “i destinarem estos recursos a les persones que més ho necessiten”, com les famílies afectades, les persones més vulnerables i els autònoms i pimes, que a causa de l’Estat d’Alarma que es va decretar el passat 14 de març “han vist molt reduïts els seus ingressos”.

El pressupost municipal es reestructurarà de cara a la segona meitat de l’any amb mesures excepcionals per a fer front a la situació generada pel Covid-19. “Posarem en marxa accions que dinamitzen els sectors econòmics, alhora que atendre les situacions d’emergència social que es puguen produir”, ha assenyalat Baños, qui ha posat en valor el treball que s’està fent ja des de cada departament “per a repensar quines partides i quines activitats es transformaran en polítiques socials”.

La sensibilitat amb la situació actual ja ha fet possibles polítiques concretes, com la possibilitat d’ajornar el període de pagament voluntari de la contribució fins al 16 de novembre (es pot fer la sol·licitud fins al 30 d’abril), el reforç dels Serveis Socials i de les àrees essencials per a fer front al coronavirus (Policia Local, Llar Sagrada Família, Brigada Municipal, neteja viària, etc) per a atendre nous serveis com el repartiment d’aliments a domicili per a persones majors o dependents, atenció psicològica professional per telèfon, desinfecció de la via pública, etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.