fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Peníscola, disposat a realitzar test a la comunitat educativa si la Generalitat no assumeix la responsabilitat de fer-los

L’Ajuntament de Peníscola, disposat a realitzar test a la comunitat educativa si la Generalitat no assumeix la responsabilitat de fer-los

L’Ajuntament de Peníscola sol·licitarà en el pròxim ple al Consell realitzar proves a professors i alumnes.

L’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, ha mantingut una reunió esta setmana amb representants del centre d’infantil i primària, al costat de l’edil de l’àrea de Cultura i Educacion, Ramon Simó, per a treballar coordinadament per la seguretat de la comunitat educativa. En els pròxims dies tindrà lloc la reunió amb representants de l’institut del municipi.

“Ens hem posat a la disposició dels centres educatius amb l’objectiu de col·laborar en el necessari per a un inici de curs segur per a les nostres filles i fills” ha explicat el propi alcalde després de la trobada, en el qual els edils han informat el centre sobre la petició que l’equip de govern local elevarà al pròxim ple a la Generalitat per a realitzar tests serològics als membres de la comunitat educativa.

La moció que s’ha registrat per part de la portaveu de l’equip de govern, Raquel París, proposa que els tests siguen massius, continus i periòdics per a evitar focus de contagi, instant que es realitzen a professorat, alumnat, equips directius i personal dels centres escolars de la població. A més, sol·licita el suport de la Diputació de Castelló perquè se sume a instar d’igual forma al Consell a finançar la realització de test per a iniciar el curs amb la màxima seguretat.

Dins de les propostes de la moció es troba la d’instar el govern autonòmic que, a través de la Conselleria d’Educació, subministre als centres escolars que així ho sol·liciten material de prevenció davant el COVID-19. El document també sol·licita seguretat jurídica, tant a docents com equips directius, així com a personal dels centres, en cas de brot en el centre en el qual es troben treballant.

L’alcalde ha valorat la “importància que Generalitat assumisca la seua responsabilitat i prenga totes les mesures necessàries per a garantir un inici de curs sense riscos per a la comunitat educativa” i ha posat a la disposició dels centres els recursos municipals per a contribuir a això.

“Si la Generalitat no compleix amb la seua obligació amb la comunitat educativa, l’Ajuntament de Peníscola estarà disposat a realitzar tests i contribuir a la presa de mesures que garantisquen la tranquil·litat dels pares i mares en este retorn a les aules marcat per la pandèmia” ha assegurat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.