fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Sagunt i l’Hospital de Sagunt creen un servici d’atenció i col·laboració amb pacients afectats per coronavirus donats d’alta perquè reduïsquen al màxim la seua exposició

L’Ajuntament de Sagunt i l’Hospital de Sagunt creen un servici d’atenció i col·laboració amb pacients afectats per coronavirus donats d’alta perquè reduïsquen al màxim la seua exposició

Entre altres iniciatives, el consistori també es posarà en contacte telefònicament amb les persones majors del municipi per a oferir-les informació i ajuda en este període de confinament.

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha anunciat que l’Ajuntament de Sagunt i l’Hospital de Sagunt han creat un servici d’atenció i col·laboració amb aquelles persones que hagen contret coronavirus i ja hagen sigut donades d’alta però tinguen encara càrrega viral i puguen contagiar persones del seu voltant. Este servici, que es tracta d’un telèfon de contacte per a oferir-les ajuda per a comprar, cuidar de mascotes o psicològica, pretén reduir al màxim l’exposició d’estes persones. Personal de l’Ajuntament serà l’encarregat de derivar i tramitar les necessitats del veí i veïna que les sol·licite.

Esta iniciativa l’ha presentada l’alcalde en una nova roda de premsa des del consistori i retransmesa en directe a través del canal de Youtube del Gabinet de Comunicació de l’Ajuntament de Sagunt.

A més d’esta mesura, Moreno també ha informat que des dels departaments de Serveis Socials i Majors, amb la col·laboració dels CEAM del municipi, s’ha creat una xarxa telefònica en què 15 persones de l’Ajuntament estaran pendents de les persones majors i de les necessitats que puguen tindre en este període de confinament. Gràcies a la col·laboració amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusiva, s’han cedit més de 5 000 números de telèfon de veïns i veïnes majors del municipi per a poder posar-los en contacte amb l’equip de voluntariat, així com per a informar-los de les diferents mesures que s’estan duent a terme des del consistori i que no arriben a esta franja de població al no disposar de mitjans informàtics.

D’altra banda, el primer edil ha informat que Sagunt ha sigut triada per a ser ciutat pilot en un programa de la Generalitat per a dotar de mecanismes i eines per al desenvolupament digital a famílies vulnerables. En este cas, s’entregaran routers amb accés a internet que s’instal·laran en principi al barri Racó de l’Horta i que l’ajuntament proposarà que s’estenguen a altres zones amb les mateixa necessitats. Este programa, que perseguix pal·liar la bretxa digital entre la població més vulnerable, ha sigut creat per la Vicepresidència 2a de la Generalitat i les conselleries de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i d’Innovació i Societat Digital i la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic en col·laboració amb l’Ajuntament de Sagunt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.