fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Sagunt i l’Hospital de Sagunt creen un servici d’atenci贸 i col路laboraci贸 amb pacients afectats per coronavirus donats d’alta perqu猫 redu茂squen al m脿xim la seua exposici贸

L’Ajuntament de Sagunt i l’Hospital de Sagunt creen un servici d’atenci贸 i col路laboraci贸 amb pacients afectats per coronavirus donats d’alta perqu猫 redu茂squen al m脿xim la seua exposici贸

Entre altres iniciatives, el consistori tamb茅 es posar脿 en contacte telef貌nicament amb les persones majors del municipi per a oferir-les informaci贸 i ajuda en este per铆ode de confinament.

L’alcalde de Sagunt, Dar铆o Moreno, ha anunciat que l’Ajuntament de Sagunt i l’Hospital de Sagunt han creat un servici d’atenci贸 i col路laboraci贸 amb aquelles persones que hagen contret coronavirus i ja hagen sigut donades d’alta per貌 tinguen encara c脿rrega viral i puguen contagiar persones del seu voltant. Este servici, que es tracta d’un tel猫fon de contacte per a oferir-les ajuda per a comprar, cuidar de mascotes o psicol貌gica, pret茅n reduir al m脿xim l’exposici贸 d’estes persones. Personal de l’Ajuntament ser脿 l’encarregat de derivar i tramitar les necessitats del ve铆 i ve茂na que les sol路licite.

Esta iniciativa l’ha presentada l’alcalde en una nova roda de premsa des del consistori i retransmesa en directe a trav茅s del canal de Youtube del Gabinet de Comunicaci贸 de l’Ajuntament de Sagunt.

A m茅s d’esta mesura, Moreno tamb茅 ha informat que des dels departaments de Serveis Socials i Majors, amb la col路laboraci贸 dels CEAM del municipi, s’ha creat una xarxa telef貌nica en qu猫 15 persones de l’Ajuntament estaran pendents de les persones majors i de les necessitats que puguen tindre en este per铆ode de confinament. Gr脿cies a la col路laboraci贸 amb la Conselleria d’Igualtat i Pol铆tiques Inclusiva, s’han cedit m茅s de 5 000 n煤meros de tel猫fon de ve茂ns i ve茂nes majors del municipi per a poder posar-los en contacte amb l’equip de voluntariat, aix铆 com per a informar-los de les diferents mesures que s’estan duent a terme des del consistori i que no arriben a esta franja de poblaci贸 al no disposar de mitjans inform脿tics.

D’altra banda, el primer edil ha informat que Sagunt ha sigut triada per a ser ciutat pilot en un programa de la Generalitat per a dotar de mecanismes i eines per al desenvolupament digital a fam铆lies vulnerables. En este cas, s’entregaran routers amb acc茅s a internet que s’instal路laran en principi al barri Rac贸 de l’Horta i que l’ajuntament proposar脿 que s’estenguen a altres zones amb les mateixa necessitats. Este programa, que perseguix pal路liar la bretxa digital entre la poblaci贸 m茅s vulnerable, ha sigut creat per la Vicepresid猫ncia 2a de la Generalitat i les conselleries de Participaci贸, Transpar猫ncia, Cooperaci贸 i Qualitat Democr脿tica i d’Innovaci贸 i Societat Digital i la Conselleria d’Hisenda i Model Econ貌mic en col路laboraci贸 amb l’Ajuntament de Sagunt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.