fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Sagunt realitza les proves del coronavirus al personal que ha prestat servicis essencials durant la pandèmia

L’Ajuntament de Sagunt realitza les proves del coronavirus al personal que ha prestat servicis essencials durant la pandèmia

A través de la delegació de Prevenció de Riscos Laborals, els treballadors i treballadores que han estat en primera línia durant el confinament s’han sotmés a un test serològic i a la PCR.

L’Ajuntament de Sagunt, a través del departament de Prevenció de Riscos Laborals i de l’empresa Unimlab, ha començat hui a realitzar les proves del coronavirus a tot el personal pertanyent a servicis que, durant l’estat d’alarma provocat per la COVID-19, s’han declarat essencials i han estat treballant en primera línia durant la pandèmia. Concretament, les proves s’han realitzat als i les agents de Policia Local, Guàrdia Rural, Protecció Civil, Serveis Socials, operaris/es de Cementeris i placers/es dels mercats municipals.

En este sentit, l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha declarat que «enteníem que era una mesura necessària per a garantir la seguretat dels treballadors i treballadores i ho hem fet res més rebre el vistiplau de les autoritats sanitàries que ens permetia dur a terme les proves». Així mateix, Moreno considera que esta acció «forma part del nostre respecte i agraïment a la gran labor que han prestat estos i estes professionals estant en primera línia durant el confinament, tenint contacte amb molta gent i, per això, suportant un major risc. Per això, ara era necessari que l’Ajuntament realitzara estes proves per a valorar en quin estat es troben enfront de la COVID-19 per a, en cas necessari, prendre mesures».

D’altra banda, el regidor de Seguretat i Salut Laboral, Javier Timón, ha ressaltat que «les proves s’han realitzat d’acord amb els protocols establits per la Conselleria de Sanitat i passaran a formar part del seu registre general, la qual cosa garantix la convalidació dels seus resultats». L’Ajuntament ha optat per realitzar als treballadors i treballadores que presten servicis essencials la prova de coronavirus combinada, que consistix en un test serològic i en la PCR, els resultats de la qual oferixen la major fiabilitat de totes les proves existents.

Leave a Reply

Your email address will not be published.