fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Vila-real prohibir脿 les penyes davant les noves restriccions de la Generalitat per l’evoluci贸 de la pand猫mia

L’Ajuntament de Vila-real prohibir脿 les penyes davant les noves restriccions de la Generalitat per l’evoluci贸 de la pand猫mia

La Junta de Coordinaci贸 de l’equip de govern ha acordat hui iniciar l’expedient per a deixar sense autoritzaci贸 municipal estos locals de reuni贸, regulats en l’Ordenan莽a de Conviv猫ncia Ciutadana.

La Junta de Coordinaci贸 de l’equip de govern de l’Ajuntament de Vila-real s’ha reunit hui per a avaluar les noves mesures de prevenci贸 davant la COVID-19 adoptades per la Generalitat Valenciana, a trav茅s de la resoluci贸 de 17 d’agost de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut P煤blica, que estableix noves limitacions per a frenar l’expansi贸 de la pand猫mia. Tenint en compte les restriccions contemplades en esta resoluci贸 i com a mesura de prevenci贸 per a evitar nous contagis, la Junta de Coordinaci贸 ha decidit iniciar un expedient amb l’objectiu de prohibir les penyes deixant sense autoritzaci贸 municipal estos locals de reuni贸 regulats en l’Ordenan莽a de Conviv猫ncia Ciutadana.

Segons esta ordenan莽a, es considera penya “qualsevol local situat normalment al nucli urb脿, principalment a baixos, cotxeres, cases antigues i altres edificacions semblants, on es reunisquen diverses persones, generalment amb motiu de les festes patronals, principalment amb finalitats d’oci, culturals, recreatius o gastron貌mics, sense 脿nim de lucre, en qualsevol hora del dia, encara que sobretot a les nits. S’est茅n el concepte de penya a les utilitzades fora del per铆ode de festes, especialment els caps de setmana”.

Esta normativa fixa, aix铆 mateix, que estes penyes “sense perjudici del dret de reuni贸 a qu猫 fan refer猫ncia la Constituci贸 Espanyola i l’article 2 de la Llei org脿nica 9/83, han de ser autoritzades i inscrites en un registre municipal”. En l’actualitat, l’Ajuntament compta amb un total de 583 penyes inscrites en este registre i, segons apunta la regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia G贸mez, des de l’1 de juny fins al 19 d’agost, la Policia Local ha registrat un total de 25 incid猫ncies per mol猫sties ocasionades per la reuni贸 de persones, especialment joves, en estos locals, coneguts com a casals. “Ens preocupa esta situaci贸 i les conseq眉猫ncies que puga tindre en l’evoluci贸 de la pand猫mia si les persones que es reuneixen no compleixen amb les mesures de prevenci贸”, ha assegurat G贸mez.

En este sentit, l’alcalde de la ciutat, Jos茅 Benlloch, ha remarcat que una vegada entre en vigor el decret per a la prohibici贸 de les penyes, estos locals ja no comptaran amb l’autoritzaci贸 municipal prevista en l’Ordenan莽a de Conviv猫ncia Ciutadana i per tant “si es produeixen reunions de persones ja ser脿 sota la seua responsabilitat i la dels propietaris del local”. Benlloch ha assegurat que l’equip de govern vol evitar situacions de risc per la concentraci贸 de persones especialment durant la primera setmana de setembre en la qual estava previst celebrar les festes patronals, que finalment han sigut suspeses. No obstant aix貌, la prohibici贸 no abastar脿 煤nicament aqueixa setmana, sin贸 que estar脿 en vigor fins que, en funci贸 de l’evoluci贸 de la pand猫mia, l’Ajuntament decidisca revocar-la.
El decret prendr脿 com a base la resoluci贸 de 17 d’agost de 2020, de la consellera de Sanitat Universal i Salut P煤blica, per a l’adopci贸 de les mesures establides en l’acord del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, sobre mesures de prevenci贸 enfront de la COVID-19.

Leave a Reply

Your email address will not be published.