fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Arxiu Municipal de Borriana demana la col路laboraci贸 ciutadana per a crear un hist貌ric del Covid-19 a la ciutat

L’Arxiu Municipal de Borriana demana la col路laboraci贸 ciutadana per a crear un hist貌ric del Covid-19 a la ciutat

La ciutadania podr脿 enviar fotos, v铆deos, documents i testimoniatges del que passe durant el confinament, perqu猫 quede tot arxivat.

L’Ajuntament de Borriana ha llan莽at una campanya per a crear un arxiu que arreplegue tot el que haja passat i el que s’haja viscut a la ciutat durant el confinament pel Covid-19.

L’objectiu, segons ha explicat el regidor de Cultura, Vicent Granel, implica comptar amb fotografies, v铆deos, documents i fins i tot testimoniatges, “un per铆ode de temps rellevant en la nostra societat, i guardar informaci贸 del que ha passat, passa i passar脿 a la nostra ciutat”.

Granel ha manifestat que “tots som conscients de la greu situaci贸 actual que estem vivint a causa de la pand猫mia de coronavirus, una situaci贸 que passar脿 a ser hist貌rica i que l’Arxiu Municipal est脿 treballant per conservar i documentar”.

Per aix貌, l’Ajuntament de Borriana anima la ciutadania del municipi a participar en la recollida i preservaci贸 d’evid猫ncies sobre els efectes socials del Covid-19, i que cedisca a l’Arxiu Municipal els testimoniatges m茅s rellevants de la seua experi猫ncia.

Tal com ha exposat Granel, es tracta de “compartir tot tipus de documents en forma de textos, v铆deos, 脿udios, dibuixos o fotografies, amb l’objectiu de crear un fons documental que relate com va viure Borriana l’estat d’alarma, el confinament i la crisi provocada pel Covid-19”.

Un fons documental que inclouria experi猫ncies personals, familiars, de l’脿mbit laboral, imatges de la ciutat amb els carrers buits, dibuixos infantils, cartells de comer莽os i empreses, iniciatives que mostren la solidaritat entre ve茂ns, homenatges al personal sanitari, entre d’altres.

Les persones interessades poden enviar tot el material que creguen oport煤 per correu electr貌nic a arxiu@burriana.es en forma de fitxer adjunt o fent servir serveis gratu茂ts d’intercanvi de fitxers com WeTransfer, en cas que siguen de molta grand脿ria. Un cam铆 finalitze el confinament tamb茅 es podr脿 cedir la documentaci贸, tant en format digital com en paper, de forma presencial a l’Arxiu Municipal.
L’Arxiu Municipal garantir脿 tant la conservaci贸 com el futur acc茅s a tota esta documentaci贸. Perqu猫 aix貌 siga possible, els qui envien el material hauran de fer constar l’autor (nom de la persona f铆sica o jur铆dica), la ubicaci贸 (carrer o zona aproximada) i un t铆tol (per a identificar el contingut). A m茅s, hauran d’indicar que cedeixen els drets de reproducci贸 (c貌pia), distribuci贸 (consulta i posada a la disposici贸 del p煤blic) i difusi贸 a l’Ajuntament de Borriana.

“Estem passant per un moment hist貌ric per a la nostra ciutat i, a m茅s de passar-lo de la millor manera possible, 茅s important tamb茅 que el documentem perqu猫 podrem saber dins de molts anys el que va passar a Borriana durant el Covid-19”, ha concl貌s Vicent Granel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.