fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Un dron i vehicles camuflats vigilaran el compliment de les mesures sanit脿ries a Borriana

Un dron i vehicles camuflats vigilaran el compliment de les mesures sanit脿ries a Borriana

Des d’este divendres la Policia Local intensifica el dispositiu preventiu per a impedir la realitzaci贸 de botellons i controlar el distanciament social i la utilitzaci贸 de mascaretes.

Des d’este divendres, la Policia Local de Borriana refor莽ar脿 els dispositius de vigil脿ncia preventiva amb mitjans personals i utilitzar脿 drons i altres recursos materials, com ara vehicles camuflats, per al control i el seguiment de les mesures sanit脿ries per a la prevenci贸 de la Covid-19 establides per les autoritats, segons ha indicat l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont.

Aix铆, ha destacat amb contund猫ncia, “tornarem a refor莽ar els dispositius amb mitjans personals i materials per a evitar aglomeracions i el consum d’alcohol en la via p煤blica, a m茅s, s’intensificaran les inspeccions en els establiments d’hostaleria i restauraci贸 i en espais p煤blics, i es vetlar脿 per fer complir el distanciament i l’horari de tancament”.

“L’oci nocturn 鈥揾a advertit鈥 茅s un dels escenaris de risc que hem d’afrontar, perqu猫 cal tindre molt clar que el contagi a trav茅s de situacions que estan relacionades amb l’oci i amb la familiaritat 茅s molt rellevant i comporta perills per a tots, joves i adults”.

Amb la qual cosa s’incidir脿 en la detecci贸 i la den煤ncia, si escau, d’infraccions a les mesures higienicosanit脿ries establides per les autoritats, com la utilitzaci贸 de mascaretes, control de distanciament social o realitzaci贸 de botellons.

Tamb茅 s’insistir脿, ha explicat, en la import脿ncia de l’煤s de la mascareta i de guardar la dist脿ncia de seguretat amb altres persones tamb茅 en reunions socials per a “evitar, en la mesura que siga possible, la propagaci贸 del virus en entorns de confian莽a, com s贸n l’脿mbit familiar i el social”.
Encara que la gran majoria del ve茂nat de Borriana i els establiments compleixen escrupolosament totes les recomanacions, ha assegurat l’alcaldessa, “demane la necess脿ria corresponsabilitat d’aquells que no ho fan i que posen en perill el futur social i econ貌mic de la nostra ciutat. La salut de tots est脿 en joc, juguem net”.

En esta l铆nia, Maria Josep Safont ha posat de manifest la responsabilitat municipal d’evitar que es produ茂squen “situacions no desitjades”, ja que, segons el seu parer, “podrien portar a una expansi贸 encara major del virus en esta segona onada”, per la qual cosa ha tornat a fer una crida a la “prud猫ncia” i al “respecte” de les normes.

Maria Josep Safont ha recordat que en estos moments la Comunitat Valenciana es troba en el nivell d’alerta 2 quant a la situaci贸 epidemiol貌gica i a mesures a prendre, amb transmissi贸 comunit脿ria sostinguda generalitzada amb pressi贸 creixent sobre el sistema sanitari, per la qual cosa ha alertat que “cal extremar les precaucions i implementar totes les mesures preventives i de seguretat necess脿ries”.

A m茅s, l’alcaldessa ha indicat que el consistori est脿 a l’espera, despr茅s de l’anunci de President de la Generalitat, Ximo Puig, de la publicaci贸 de la resoluci贸 que restringisca la mobilitat nocturna en tota la Comunitat Valenciana entre les 12 de la nit i les 6 del mat铆, fins al 9 de desembre, que pel que sembla “comportar脿 mesures addicionals que es publicaran juntament amb la resoluci贸”.

48 den煤ncies en l’煤ltim trimestre

D’altra banda, el cap de la Policia Local de Borriana, Francisco Javier Catal谩n, ha informat que durant l’煤ltim trimestre hi ha hagut un total de 48 les den煤ncies efectuades en el municipi en relaci贸 a les mesures preventives reflectides en el Decret llei 11/2020, de 24 de juliol, del Consell, de r猫gim sancionador espec铆fic contra els incompliments de les disposicions reguladores de les mesures de prevenci贸 davant la Covid-19.

De les quals, 44 butlletins de den煤ncia han sigut a particulars per l’incompliment de l’obligaci贸 de l’煤s de mascareta o per fer-ne un 煤s inadequat, infraccions catalogades com a lleus. Igualment, 2 butlletins de den煤ncia a establiment p煤blic obert al p煤blic per incomplir les mesures generals d’higiene i prevenci贸 adoptades per la Generalitat en relaci贸 a la Covid-19 quan no supose risc de contagi o afecte a menys de 15 persones, infraccions catalogades com a greus.

A m茅s, tamb茅 s’ha cursat un butllet铆 de den煤ncia a establiment p煤blic obert al p煤blic per impedir la labor inspectora o comprovaci贸 relativa als fets per agents de l’autoritat que es troben en l’exercici del seu c脿rrec, infracci贸 catalogada com a molt greu.

Finalment, s’ha rem猫s un butllet铆 de den煤ncia a un establiment obert al p煤blic per incomplir els l铆mits d’aforament perm猫s quan en l’establiment es troben presents menors d’edat, per incomplir les mesures generals d’higiene i prevenci贸 adoptades per la Generalitat contra la Covid-19 quan per suposar risc de contagi o mal molt greu per a la salut de la poblaci贸 que afecta a m茅s de 150 persones, i tamb茅 per incomplir els l铆mits d’aforament perm猫s en establiments oberts al p煤blic per les ordres o mesures vigents relatives a la Covid-19. Infraccions catalogades dos com a molt greus i una com a greu.

La sanci贸 per estos fets correspon a l’administraci贸 de la Generalitat Valenciana, als quals han sigut remeses per a la tramitaci贸.

Leave a Reply

Your email address will not be published.