fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Alcora inaugura la seua escultura en honor a La Salle

L’Alcora inaugura la seua escultura en honor a La Salle

L’escultura va ser aprovada per unanimitat a l’Ajuntament i recol路lectada amb subscripci贸 popular.

L’Alcora va viure ahir dimarts dia 8 de desembre, festa de la Inmaculada Concepci贸n, una jornada festiva a m茅s de molt emotiva amb la inauguraci贸 d’una escultura de sant Juan Baptista de La Salle en la pla莽a La Salle, enfront de la fa莽ana principal del col路legi.

Els actes es van iniciar amb una solemne eucaristia i una process贸 de la Immaculada en la parr貌quia principal i casc antic del municipi, per a despr茅s acudir a la pla莽a La Salle on el visitador auxiliar, el Hno. Jos茅 Mar铆a Valero i l’alcalde del municipi, V铆ctor Garc铆a, van descobrir l’escultura al voltant de les 13h.

El Hno. Jos茅 Mar铆a Valero, en el seu discurs, va fer esment al llegat lasali脿 a l’Alcora des de l’arribada, en 1929, dels germans al municipi. Una her猫ncia que es va iniciar amb el projecte inicial de Juan Baptista de La Salle (S. XVII) i que avui segueix present en la viv猫ncia del carisma en la poblaci贸, en la Comunitat de Germans i la comunitat educativa, i que es materialitza, no solament en el col路legi, sin贸 que, a partir d’ara, tamb茅 en aquest monument que 茅s un record-homenatge, a tantes generacions vingudes i esdevenidores.

V铆ctor Garc铆a, alcalde l’Alcora, va subratllar la import脿ncia de La Salle en el municipi, tant en la pres猫ncia dels Germans com en l’arrelament d’algunes tradicions que tenen el seu origen en el centre. Per a莽貌 el municipi havia d’atendre, en la mesura de les seues possibilitats, aquest projecte que, cal recordar, 茅s de subscripci贸 popular.

A m茅s dels discursos institucionals, va prendre la paraula el Hno. Pepe Monllor, que amb emoci贸 continguda va explicar com es va forjar el projecte i com va sorgir la iniciativa que ell mateix va promoure en durant aquests 煤ltims anys.

Despr茅s de la benedicci贸 de la imatge pel sacerdot, Pepe Aparici, l’escultor, D. Adolfo Ib谩帽ez, professor del Col路legi La Salle de Paterna, va explicar al nombr贸s p煤blic el proc茅s d’execuci贸 de les dues peces, els materials i el simbolisme. Acabades les intervencions els assistents van ser convidats a unes pastetes en el col路legi.

La participaci贸 en l’eucaristia, la process贸 i la inauguraci贸 va ser molt elevada. Va comptar amb la pres猫ncia d’algunes comunitats de Germans de La Salle, principalment de Paterna i Benicarl贸, aix铆 com una 脿mplia representaci贸 d’associacions lasalianes del col路legi (PROYDE, AMYPA, Antics Alumnes), professors, pares, les Germanes de La nostra Senyora de la Consolaci贸 i ve茂ns que es van unir a aquesta jornada festiva en honor a la patrona dels HHEECC, la Inmaculada Concepci贸n.

Leave a Reply

Your email address will not be published.