fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Andrea Pradas, Madrina Gaiata 4 L’Armelar “Em va encantar que fora una presentaci贸 que fera homenaje a la Mareta”

Andrea Pradas, Madrina Gaiata 4 L’Armelar “Em va encantar que fora una presentaci贸 que fera homenaje a la Mareta”

Andrea, castellonera des de xicoteta a la Gaiata 4 L’Armelar ens conta com viu una estudiant d’hist貌ria el seu any de madrina.

Com vas decidir ser madrina de la teua gaiata? (Qui t’ho va suggerir, si t’ho vas pensar, com et senties en pensar-ho?

Fa un parell d’anys quan Roberto va comen莽ar a ser President de la Gaiata, ens va dir a mi i a la meua Madrineta Mireia que li faria il路lusi贸 eixir amb nosaltres, ja que sempre est脿vem juntes i 茅rem carn i ungla. Jo contava els dies per a qu猫 es feren realitat aquelles paraules. L麓any passat ja vam comen莽ar el somni eixint com a Madrines d’Honor i aquest any ja hem aplegat al m茅s alt de la gaiata.

D’on ve la teua passi贸 per les festes de Castell贸?

La passi贸 per les festes fundacionals 茅s un sentiment que va cr茅ixer en mi des de ben menudeta, ja que he participat en elles durant molts anys ballant balls regionals als Pregons i a les Dansades, i eixint a l’Ofrena de Flors a la Mare de D茅u del Lled贸. Despr茅s vaig comen莽ar a eixir amb la gaiata i des d’ad茅s em vaig enamorar m茅s si cap d’aquest m贸n.

Com vas viure el dia de la teua presentaci贸?

La veritat que el dia de la meua presentaci贸 fou molt especial. Et passes molts dies i moltes nits imaginant com ser脿 tot, de qu猫 anir脿, i quan aplegue, la realitat sempre supera la ficci贸. Van ser moltes emocions a la volta, moltes sorpreses que mai m’haguera pogut esperar i guarde un record preci贸s de cada moment. Em va encantar que fora una presentaci贸 que fera homenatge a la Mareta, que a m茅s cantaren Els Llauradors i que es ballaren balls regionals, ja que totes aquestes coses m麓han acompanyat tota la meua vida. Tamb茅 va ser tot un orgull poder compartir l’escenari amb dos dels meus cosins, que aquest any ixen amb mi a la gaiata.

Per貌 no em puc deixar les ofrenes, on em vaig emocionar molt en algunes d麓elles com o van ser l’ofrena de la Reina i Dames de Vilafermosa d’aquest 2015 quan vaig ser jo Dama; o tamb茅 l’ofrena completament sorpresa dels meus amics, on no vaig poder evitar vessar alguna ll脿grima. En conclusi贸, nom茅s puc dir que va ser un dia inoblidable que romandr脿 en mi per sempre.

Que 茅s el que m茅s i menys t’agrada del m贸n de la festa?

脡s dif铆cil per a mi dir una cosa que m’agrade m茅s que altres en aquest m贸n, ja que per a mi tot t茅 la seua cosa bona que la fa diferent de la resta.

Consideres que ser madrina 茅s una responsabilitat difi莽il? De vegades se’t fa costa amunt?

M茅s que res, 茅s tot un orgull poder representar al teu sector, per貌 sobretot, poder representar a la teua ciutat. Per貌 en part cal dir que si 茅s una responsabilitat, ja que et converteixes durant un any en el cap visible d’una comissi贸 i sempre vols fer-lo de la millor manera possible.

Com et recolzen la teua fam铆lia i el president en la teua tasca?

No puc queixar-me en el que a suport es refereix. Aquest any ma casa 茅s un niu d’activitat, ja que no nom茅s ix jo com a Madrina de la 4, sin贸 que la meua germana Ver貌nica aquest any ix tamb茅 representant a Castell贸 com a Dama de la Ciutat de la cort de la Reina Carolina. Molt de moviment i treball sens dubte, per貌 un gran orgull i molta il路lusi贸 茅s el que viu la meua fam铆lia hui dia.

Del meu president nom茅s tinc paraules d’agra茂ment cap a d麓ell, per estar sempre al costat tan meu com de Mireia i recolzar-nos en tot moment i incl貌s fer que traguem un somriure en qualsevol dels actes als quals anem tots tres. No puc imaginar-me aquest any sense ell.

Com vius la teua relaci贸 amb les teues dames? I amb la resta de madrines?

Per a mi, no nom茅s les dames tant majors com infantils si no tots els que conformen la gaiata s贸n com la meua segona fam铆lia, ja que els conec a quasi tots des de fa molts anys, i fan tot el que poden per a qu猫 aquest any siga especial per a mi i per a Mireia.

I qu猫 dir de les d铆huit senyoretes que m’acompanyen aquest meravell贸s any? Doncs la veritat 茅s que ens emportem totes molt b茅, que a pesar de ser cadascuna diferent, som com una gran pinya, enamorades totes de les nostres festes i il路lusionades de poder representar a Castell贸 en aquest any 2016.

Que penses del que passar脿 despr茅s del Magdalena V铆tol? Far脿s un pas endavant?

Quan acaben les festes de la Magdalena, gaudir茅 tot el que puga de les Falles a Val猫ncia i de les Fogueres a Alacant i de la resta d’actes que em quedaran com a Madrina; i quan el cicle fester finalitze, continuar茅 a la gaiata treballant per a qu猫 la nostra festa siga viva any rere any.

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.