fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Anna Manso obri a Val猫ncia les trobades amb els escriptors del projecte Lletres Compartides

Anna Manso obri a Val猫ncia les trobades amb els escriptors del projecte Lletres Compartides

L鈥橝cad猫mia Valenciana de la Llengua promou esta iniciativa juntament amb la Instituci贸 de les Lletres Catalanes, el Consell Insular de Menorca i la Fundaci贸 Mallorca Liter脿ria.

L鈥檈scriptora catalana Anna Manso participar脿 el dimarts, 11 d鈥檕ctubre, en el primer dels encontres que s鈥檋an organitzat per a donar a con茅ixer l鈥檕bra dels autors de l鈥櫭爉bit ling眉铆stic que formen part de projecte Lletres Compartides. L鈥檃cte, condu茂t pel periodista i escriptor valenci脿 Antoni G贸mez, vol ser un espai de reuni贸 i debat amb els escriptors seleccionats i est脿 organitzat per l鈥橝cad猫mia Valenciana de la Llengua i l鈥橝ssociaci贸 d鈥橢scriptors en Llengua Catalana.

La trobada amb Anna Manso s鈥檌nclou en la segona fase de Lletres Compartides, un programa que naix de la necessitat d鈥檃costar els escriptors de tot l鈥櫭爉bit ling眉铆stic als lectors que encara no els han llegit i posar-los en relaci贸 amb el sector de la creaci贸 i la promoci贸 liter脿ries dels altres territoris. En esta etapa, compresa entre els mesos d鈥檕ctubre i desembre, es duran a terme visites d鈥檃utors d鈥檜ns territoris als altres amb activitats liter脿ries diverses. Aix铆, est脿 previst que durant el mes de novembre l鈥檈scriptora mallorquina Maria Escalas i el narrador menorqu铆 Josep Pons Sansaloni passen per l鈥橭ctubre Centre de Cultura Contempor脿nia de Val猫ncia, lloc on se celebraran les activitats.

Club de lectura

En paral路lel a les visites dels autors, s鈥檋a organitzat un club de lectura virtual adre莽at a estudiants universitaris, amb la col路laboraci贸 de la Xarxa Vives d鈥橴niversitats, que treballa en clau 脿mbit ling眉铆stic i a m茅s aglutina un p煤blic jove. Es tracta d鈥檜n club de lectura format per quatre sessions que tindran com a protagonista l鈥檕bra de quatre autors (un de cadascun dels territoris participants). D鈥檈sta manera, es trobar脿 un fil conductor que unix les obres dels quatre autors per a posar en relleu connexions entre escriptors de diferents parts del territori.

Con茅ixer noves veus de la literatura

L鈥檃cad猫mica i coordinadora de la iniciativa en el territori valenci脿, 脌ngels Franc茅s, subratlla la import脿ncia de propostes com esta, que es va presentar el passat 7 de juliol a Barcelona. 鈥淓l projecte Lletres Compartides 茅s una oportunitat per con茅ixer noves veus de la nostra literatura i establir, amb les diverses iniciatives que implica, lla莽os que enfortisquen les relacions entre les institucions culturals i els escriptors i les escriptores de l鈥櫭爉bit ling眉铆stic compartit鈥, indica. En este sentit, Franc茅s assegura que 鈥渓a visita d鈥橝nna Manso la setmana que ve n鈥櫭﹕ una bona mostra鈥.

Anna Manso, guionista i escriptora de literatura infantil i juvenil, comen莽ar脿 la seua visita al territori valenci脿 en la Facultat d鈥橢ducaci贸 de la Universitat d鈥橝lacant, on impartir脿 la confer猫ncia 鈥淎nimar l鈥檈scriptura i la lectura a l鈥檃ula鈥 i ja de vesprada estar脿 en la capital valenciana.

Lletres Compatides 茅s un projecte pensat a llarg termini que permetr脿 consolidar un espai literari com煤 entre els diversos territoris que compartixen la mateixa llengua. L鈥橝cad猫mia Valenciana de la Llengua, juntament amb la Instituci贸 de les Lletres Catalanes, la Fundaci贸 Mallorca Liter脿ria i el Consell Insular de Menorca, s贸n les entitats que promouen esta iniciativa amb la intenci贸 que en el futur pr貌xim s鈥檋i puguen sumar organismes d鈥檃ltres parts de l鈥櫭爉bit ling眉铆stic.

Curr铆culum

Anna Manso va estudiar Imatge i so en l鈥橢scola de Mitjans Audiovisuals de Barcelona en l鈥檈specialitat de cinema, producci贸 de cinema en el Centre Calassan莽 i el M脿ster d鈥檈scriptura de gui贸 cinematogr脿fic i de televisi贸 de la Universitat Aut貌noma de Barcelona. Ha treballat com a guionista de programes infantils (Barri S猫sam, Club Super 3, Top ten Tom脿tic, Les tres bessones i L鈥檈nigme del Quixot, MIC, Una m脿 de contes), s猫ries (El joc de viure, Ambiciones, Mar de fons, 700 euros, una historia de amor, Zoo, Ventdelpl脿, El cor de la ciutat, L鈥檜n per l鈥檃ltre, KMM, 39+1, Com si fos ahir) i programes d鈥檈ntreteniment (Me lo dijo P茅rez, De buena tinta, Museos con encanto, La Lloll a BTV, Cuina x Solters, 鈥淟a peor madre del mundo鈥 en Para todos la 2). Ha publicat cinquanta t铆tols de literatura infantil i juvenil, la seua obra ha sigut tradu茂da a mitja dotzena d鈥檌diomes i realitza traduccions del castell脿 al catal脿. Col路labora en diferents mitjans de comunicaci贸 (televisi贸, r脿dio i premsa) i 茅s autora de la columna d鈥檕pini贸 鈥淟a pitjor mare del m贸n鈥 (inicialment publicada en format blog i des del 2011 en el suplement 鈥淐riatures鈥 del diari Ara). Realitza activitats d鈥檃nimaci贸 a la lectura i a l鈥檈scriptura per a xiquets i joves i 茅s membre fundadora de la plataforma Autors en Perill d鈥橢xtinci贸 (APE), l鈥檃ssociaci贸 Guionistes Associats de Catalunya (GAC), l鈥檃ssociaci贸 Escrivim i la plataforma #Onsonlesdones.

Leave a Reply

Your email address will not be published.