fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benicarl贸 aposta pel teatre, la m煤sica i la ci猫ncia en el primer semestre de l’any

Benicarl贸 aposta pel teatre, la m煤sica i la ci猫ncia en el primer semestre de l’any

La Regidoria de Cultura ha presentat les activitats del primer semestre de l’any, marcada per la recuperaci贸 de la programaci贸 teatral i la continu茂tat del Petit Festival i la Setmana de la Ci猫ncia. La Nit en Vetla ser脿 el divendres 15 de juliol.

El regidor de Cultura, Josep Barber脿, ha desvetllat avui les grans l铆nies que marcaran la programaci贸 de la Regidoria de Cultura per al primer semestre de l’any. Les actuacions s’agrupen en dos eixos principals. D’una banda, el teatre professional, que recupera la seua pres猫ncia a Benicarl贸, i d’altra banda, els projectes emmarcats en el programa El Centre Batega (pensat per a revitalitzar el centre hist貌ric de la ciutat), com el Petit Festival, la Setmana de la Ci猫ncia o la Nit en Vetla. Per tal de promocionar totes les activitats, s’ha editat un punt de llibre amb el nom de Punt de Cultura, on es detallen en forma de calendari cadascuna de les activitats.

芦En la nova programaci贸 -ha dit el regidor de Cultura- hi ha projectes nou i altres que es mantenen. Hem fet apostes molt potents per貌 tamb茅 hem decidit continuar amb altres programes que pensem que s贸n bons per a Benicarl贸禄.

Una de les novetats m茅s esperades 茅s la recuperaci贸 de la programaci贸 teatral professional, a trav茅s del cicle Teatre Politik, que portar脿 a Benicarl贸 obres com Ruz-B谩rcenas, de Pedro Casablanc i produ茂da pel Teatre Lliure; Autorretrato de un joven capitalista espa帽ol, d’Alberto San Juan; El cr猫dit, de Sergi Belbel; o La gent, una producci贸 de P茅rez&Disla.

Paral路lelament, tornar脿 a posar-se en marxa el programa El centre batega amb propostes refor莽ades com el Petit Festival, que enguany coorganitzar脿 l’Ajuntament i que passar脿 d’un a tres dies (6, 7 i 8 de maig). El festival incorporar脿 un concurs de cantautors en lleng眉es minoritzades, al qual es poden presentar cantautors en valenci脿, bable, euskera, gallec, etc.

L’endem脿 mateix del Petit Festival comen莽ar脿 la IV Setmana de la Ci猫ncia, un dels projectes als quals la Regidoria continua donant suport juntament amb l’associaci贸 Abacs i que portar脿 a Benicarl贸 xarrades, experiments i activitats relacionades amb la ci猫ncia.

Dins tamb茅 d’El centre batega, arribar脿 un dels seus projectes m茅s emblem脿tics, La Nit en Vetla, que arriba ja a la quarta edici贸 i s’ha programat per al 15 de juliol. Josep Barber脿 ha confirmat que 芦des de la Regidoria continuarem potenciant-la, tot i que estem treballant en alguns canvis que desvetllarem m茅s avant禄.

A tota aquesta programaci贸, cal afegir el cicle de curtmetratges Sessi贸 Cont铆nua, que seguir脿 apostant per la projecci贸 de curtmetratges, i pel programa A P猫l, per a promocionar el treball dels joves creadors benicarlandos i que, de moment, est脿 funcionant molt b茅. Sense oblidar el concert del jove cantautor Andreu Valor que tindr脿 lloc aquest mateix dissabte 23 de gener a les 19.00 hores a l’Edifici G貌tic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.