fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benicarl贸 aposta per unes Falles lliures de pl脿stics

Benicarl贸 aposta per unes Falles lliures de pl脿stics

L’Ajuntament repartir脿 a les comissions falleres vaixelles compostables per tal de substituir les de pl脿stic.

La Regidoria de Medi Ambient ha preparat una s猫rie d’accions per tal d’aconseguir unes festes sense residus pl脿stics i m茅s mediambientalment sostenibles.

L’alcaldessa de Benicarl贸, Xaro Miralles, acompanyada per la regidora de Medi Ambient, Filo Agut, i el regidor de Festes i Falles, Pedro Manch贸n, ha presentat la campanya d’acci贸 mediambiental que s’ha preparat per a Falles, amb l’objectiu d’aconseguir unes festes m茅s respectuoses amb el medi ambient augmentant el reciclatge, reduint el volum de residus generats i eliminant els pl脿stics d’un sol 煤s. L’alcaldessa ha desvelat que 芦la campanya s’inicia ara amb les Falles, per貌 li donarem continu茂tat a la resta de festes i activitats que organitzen les associacions i que siguen susceptibles de generar residus禄.

La campanya cont茅 diverses accions, entre les quals es troba la formaci贸 a les comissions falleres per part d’educadors mediambientals, que informen els fallers de com fer una recollida selectiva i de la millor manera de reciclar. La regidora de Medi Ambient ha remarcat que 芦tradicionalment a les Falles es genera un gran volum de residus禄 i ha recordat que 芦el mar莽 del 2019 es van generar 13 tones m茅s de residus que el mes de febrer, i este augment considerable 茅s el que volem evitar禄.

Per tal d’aconseguir-ho, l’Ajuntament repartir脿 a totes les falles vaixelles compostables elaborades de canya de sucre, pan铆s o blat, per tal de substituir els pl脿stics d’un sol 煤s. Estos elements compostables s’han de llan莽ar al contenidor d’org脿nic, i, com ha especificat Agut 芦en menys de 100 dies es degraden, al contrari que els de pl脿stics, que tarden segles禄. Pel que fa als gots de tub, l’Ajuntament s’adherir脿 a la iniciativa de la majoria de les Falles de fer servir gots reutilitzables i instal路lar脿 aparells rentagots en cada casal. A m茅s, tamb茅 es col路locaran m茅s de 300 contenidors de recollida selectiva a les falles.

La campanya est脿 adre莽ada especialment a les comissions falleres, per貌 tamb茅 a la ciutadania en general. En este sentit, per tal que les persones llancen els residus al contenidor adequat, s’han elaborat uns cartells amb informaci贸 que indica en quin contenidor va cada residu. A m茅s, dissabte 14 i diumenge 15 s’han programat activitats de sensibilitzaci贸 sobre el reciclatge adre莽ades a un p煤blic infantil i familiar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.