fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Benicarló lliura els Premis Literaris 2020 en un acte restringit per la pandèmia

Benicarló lliura els Premis Literaris 2020 en un acte restringit per la pandèmia

L’Auditori Pedro Mercader ha acollit l’acte de lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló 2020, l’esdeveniment cultural més important de l’any a Benicarló. A causa de la pandèmia, l’acte ha quedat restringit a les autoritats locals, guanyadors i patrocinadors.

La cinquena edició dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló ha culminat esta nit amb l’acte de lliurament dels premis als guanyadors. L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha presidit l’acte, acompanyada del regidor de Cultura, Pedro Manchón, i la resta de membres de la Corporació Municipal. La presència d’autoritats autonòmiques, comarcals i personalitats del món de la ciència i la cultura, habitual en les quatre edicions anteriors, ha quedat suspesa per la incidència de la pandèmia.

«Esta ha estat una edició molt diferent de totes les anteriors —ha dit l’alcaldessa—però a pesar de tot hem volgut seguir endavant amb esta edició, conscients de la importància de continuar donant suport al sector cultural i convençuts que és amb estes iniciatives que reforcem el paper de Benicarló com a referent cultural».

El regidor de Cultura, Pedro Manchón, ha assegurat que «volem consolidar l’excel·lent projecte que són els premis literaris i protegir-los ara que són joves» i s’ha mostrat convençut que «la nostra ciutat té massa potencial per a guardar-lo dintre del caduf». «Amb seny i sentit comú —ha conclòs—, Benicarló vol seguir sent capital cultural».

Els protagonistes, però, han estat els guanyadors que han rebut el guardó que els acredita com a guanyadors: Jordi Gastó i Christian Inaraja (Àlbum Infantil Il·lustrat), Josep Vicent Miralles (Literatura Juvenil), Amira Fernández (Divulgació Científica i del Coneixement) i Vicente Ruiz (Premi de Cuina, Salut i Sostenibilitat).

La presentadora de l’acte, la divulgadora literària Irene Rodrigo, ha dialogat amb cadascun dels guanyadors sobre les seues obres i sobre les motivacions que els han portat a presentar-se als Premis Literaris.

El grup Free Boleros ha posat la nota musical a la nit, amb un repertori melòdic de boleros i balades.

Les obres guanyadores veuran la llum la propera primavera, editades, com cada any, a càrrec d’Onada Edicions.

Els Premis Literaris Ciutat de Benicarló 2020 han comptat amb el patrocini d’IFF, Ineos Composites i la Fundació Caixa Benicarló.

Leave a Reply

Your email address will not be published.