fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benicarl贸 posa en marxa dos projectes destinats a dones i a joves

Benicarl贸 posa en marxa dos projectes destinats a dones i a joves

L’Ajuntament de Benicarl贸 dur脿 a terme dos programes adre莽ats a dones i a joves a trav茅s d’una subvenci贸 concedida a la Universitat Popular. Els programes tenen una dotaci贸 de 9.442 euros en total i se centraran en promoure h脿bits de vida saludables de dones i en fomentar la inserci贸 laboral dels joves.

La Universitat Popular (UP) ha rebut una subvenci贸 de la Federaci贸 Espanyola d’Universitats Populars (FEUP) que permetr脿 a l’Ajuntament desenvolupar dos programes adre莽ats a dos col路lectius especialment vulnerables: les dones i els joves. La subvenci贸, concedida a la FEUP per part del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, atorga 7.781 euros per a un programa d’intervenci贸 socioeducativa destinat a promoure h脿bits de vida saludables de dones i 1.661 euros per a un programa d’ocupaci贸 i adquisici贸 de compet猫ncies destinat a promoure la inserci贸 laboral de joves.

La regidora de Serveis Socials, Marta Escudero, i la regidora de Joventut, Susana P茅rez, han fet una valoraci贸 molt positiva dels programes 芦no tan sols pel contingut en s铆 sin贸 perqu猫 representen una nova manera de treballar dins de l’Ajuntament, de col路laboraci贸 i transversalitat entre diferents 脿rees que esperem que tinga continu茂tat en altres projectes禄, han dit les regidores. Escudero i P茅rez tamb茅 han agra茂t el treball dels t猫cnics i han destacat que les 煤niques ciutats de la Comunitat Valenciana que han aconseguit aquesta subvenci贸 han estat Benicarl贸 i Val猫ncia.

Pel que fa al programa per a promoure h脿bits de vida saludables entre les dones, es tracta de fomentar la igualtat entre g猫neres, d’entrenar habilitats, d’oferir eines, d’eliminar barreres i d’oferir espais de participaci贸 que ajuden a eliminar estereotips. Objectius que es treballen de manera regular a trav茅s dels programes de la Regidoria de Benestar Social i que ara es veuran refor莽ats.

El projecte es concretar脿 en un taller d’apoderament adre莽at, per una banda, a dones que han patit viol猫ncia de g猫nere, i d’altra banda, a dones amb xiquets que necessiten restituir la seua autoritat com a mares. D’altra banda, tamb茅 es duran a terme activitats de formaci贸 en alfabetitzaci贸 digital amb l’objectiu d’intentar que totes les dones tinguen acc茅s a les noves tecnologies, no nom茅s com a element d’inclusi贸 social, sin贸 tamb茅 a l’hora de buscar treball. Finalment, tindr脿 lloc amb motiu del 8 de mar莽, Dia Internacional de la Dona, una jornada de conscienciaci贸 l煤dica, adre莽ada a un p煤blic m茅s general, amb obra de teatre inclosa a c脿rrec de la companyia Engrata.

Les inscripcions per a participar en aquest programa es poden formalitzar al Centre Social Municipal La Farola.

Pel que fa al programa per a joves (Programa d’ocupaci贸 i recerca d’ocupaci贸, adquisici贸 de valors, compet猫ncies i habilitats per a promoure la inserci贸 sociolaboral de joves), es tracta d’un projecte adre莽at a persones d’entre 16 i 30 anys que t茅 com a objectiu servir de suport als joves que busquen la seua oportunitat en el m贸n laboral. En aquest cas, s’han programat activitats i confer猫ncies especialitzades en l’elaboraci贸 d’un bon curr铆culum o en cartes de presentaci贸 i entrevistes de treball. Al mateix temps, hi haur脿 una xarrada al voltant dels recursos per a la cerca de treball activa (compet猫ncies, estat actual del mercat de treball, tend猫ncies, autoocupaci贸, enlla莽os d’inter茅s, etc.). Les inscripcions es poden formalitzar a trav茅s del CIAJ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.