fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Benicarló recupera el cicle de teatre amb quatre espectacles de crítica política i social

Benicarló recupera el cicle de teatre amb quatre espectacles de crítica política i social

La Regidoria de Cultura ha programat per a aquesta primavera quatre muntatges dins del cicle Teatre Polítik.

El regidor de Cultura, Josep Barberà, ha presentat una de les principals propostes de la Regidoria de Cultura per a aquesta primavera. Es tracta del cicle Teatre Polítik, una aposta pel teatre de crítica política i social que portarà a Benicarló noms del nivell d’Alberto San Juan, Pedro Casablanc, Sergi Belbel, Jordi Galceran, Joan Miquel Reig o Juli Disla.

«Des de la Regidoria de Cultura -ha dit Barberà-, entenem que el teatre, a més d’entretindre, ha de fer pensar i reflexionar. I en aquest cas, les quatre obres que podrem vore ens ajudaran a comprendre una mica millor la societat en què vivim i la realitat que ens envolta». «A més -ha afegit el regidor-, aquest cicle de teatre és una declaració d’intencions de cara als propers anys, perquè volem que el teatre tinga un protagonisme important en la programació cultural de Benicarló».

El cicle s’estrenarà el proper 24 de març amb l’obra «Ruz-Bárcenas», una producció de Teatro del Barrio i el Teatre Lliure, amb direcció d’Alberto San Juan i protagonitzada per Pedro Casablanc i Manolo Soto. EL muntatge està basat en la transcripció literal de la declaració de l’extresorer del PP Luis Bárcenas davant del jutge Pablo Ruz. Amb una posada en escena molt minimalista (una taula, un jutge i un interrogat), l’obra ha estat rodant pels grans teatres de tot l’estat i enguany serà l’últim any que estarà de gira.

La segona aposta del cicle Teatre Polítik, prevista per al 22 d’abril, serà el muntatge «Autorretrato de un joven capitalista español», amb guió, direcció i interpretació a càrrec d’Alberto San Juan. Es tracta d’una producció de Teatro del Barrio on San Juan presenta la seua visió, sempre crítica però també amb un punt d’humor, de la nostra societat, i on reflexiona sobre la crueltat i la injustícia de la societat actual.

Per al mes de maig, el dia 27, arribarà «El crèdit», un muntatge de Jordi Galceran dirigit per Sergi Belbel amb actors valencians com Joan Miquel Reig i Tomàs Mestre. Es tracta d’una comèdia divertida i àcida i amb una bona dosi de reflexió al voltant del sistema bancari en particular i de la societat en general.

El cicle el tancarà, el 24 de juny, l’espectacle «La gent», una obra que s’està veient en tots els festivals de teatre i que és una metàfora sobre el sistema de funcionament de la democràcia. Amb una posada en escena molt innovadora, l’obra de Juli Disla, compta amb actors com Toní Agustí, César Tormo, Ruth Atienza, Lorena López, Carles Sanjaime, Verònica Andrés i el mateix Juli Disla.

Com a novetat, la Regidoria de Cultura posarà a la venda, a partir del 16 de març, un abonament per als quatre espectacles a un preu de 25 euros. També a partir del 16 de març es podran adquirir les entrades per als espectacles solts. Tant els abonaments com les entrades es podran comprar a la Tourist Info.

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.