fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Benicàssim programa teatre per a conscienciar sobre la igualtat

Benicàssim programa teatre per a conscienciar sobre la igualtat

Alumnes del Centre Educatiu Mediterráneo representaran el divendres 25 Noche en Verona dins de la campanya “Tots els 25 són 25 de novembre”.

Alumnes i professors del Centre Educatiu Mediterráneo de Benicàssim participaran en primera persona de la campanya “Tots els 25 són 25 de novembre” de la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Benicàssim. Ho faran divendres que ve 25 d’octubre amb la representació de l’obra de teatre Noche en Verona, en què van treballar durant sis mesos els de primer de Cicle Formatiu Superior d’Administració i Finances. L’obra de Juan Pedro Sánchez Landete (Chipi), amb versos de William Shakespeare i David Gutiérrez (Picolo), tindrà lloc en l’Espai de la Música Mestre Vila a les 19.30 hores.

Com explica el professor de FP del centre i director de teatre, Juan Pedro Sánchez Landete (Chipi), per a l’assignatura de Comunicació i Atenció al Client es va optar per una representació teatral com a forma per a avaluar la segona i tercera avaluació del curs passat. La decisió s’ha vist plasmada ara en l’obra de teatre Noche en Verona que, com Chipi comenta, “és la història de Romeu i Julieta moderna en què Romeu és masclista i tant Julieta com la resta d’actors secundaris li fan veure, en vers, que una persona així ho perd tot”.

El procés creatiu de l’obra de teatre es va allargar durant sis mesos, temps en què els alumnes han treballat el tema de la igualtat i s’ha incidit en el rebuig de la violència verbal i al micromasclisme.
Quant a l’elenc que conforma Noche en Verona, els alumnes Tomás i Judit interpretaran divendres que ve 25 Romeu i Julieta, mentre que els actors secundaris són Margarit, Miguel, Elisabet, Amaia, Spuad, Franco i Mercedes, Souad i Franco, mentre que Leti és la vocalista i Roberto l’encarregat de la música. En este punt destacar la participació de Mercedes Soria, directora del centre educatiu, qui té un paper secundari en l’obra. Però, com afig Juan Pedro Sánchez, “l’activitat ha sigut possible gràcies a la implicació de tot el centre”. Així, tots els que conformen el Centre Educatiu Mediterrani oferiran als veïns de Benicàssim una obra de teatre que es representarà en la Casa Rural Verona i en la que la igualtat serà l’eix de tot.

Leave a Reply

Your email address will not be published.