fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benic脿ssim recupera La Sentinella i potenciar脿 el seu valor patrimonial i paisatg铆stic

Benic脿ssim recupera La Sentinella i potenciar脿 el seu valor patrimonial i paisatg铆stic

El consistori redactar脿 un projecte de rehabilitaci贸 d’aquesta parcel路la que alberga un BIC

L’Ajuntament de Benic脿ssim ha recuperat per al domini p煤blic la parcel路la de la Sentinella. Localitzat darrere de la casa consistorial i amb una superf铆cie de 5.927 m虏, aquest espai alberga les ru茂nes de la Sentinella, declarades B茅 d’Inter茅s Cultural (BIC) i en el seu 脿mbit hi ha un jaciment arqueol貌gic. 鈥淩ecuperem un espai per al domini p煤blic i treballem ja en la redacci贸 d’un projecte que possibilite la rehabilitaci贸 paisatg铆stica i patrimonial que permeta aperturar un gran parc p煤blic en el cor de la ciutat鈥, ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqu茅s.

En el ple ordinari del mes d’octubre s’ha donat l’inici a aquest projecte i que, com ha explicat el regidor d’Urbanisme, Carlos D铆az, 鈥渓’actuaci贸 prevista preveu la protecci贸 i posada en valor de les restes de dues torres, un llen莽 de muralla que recau al sud i part d’un aljub d’un castell que data del segle XII i que forma part de la hist貌ria de Benic脿ssim; a m茅s es podr脿 recuperar un mirador que compta amb les millors vistes del municipi, ja que 茅s el punt m茅s alt del nucli urb脿, amb el que sumarem un atractiu tur铆stic鈥. El projecte que es redactar脿 tindr脿 molt en compte la protecci贸 tant patrimonial com natural de l’entorn 鈥渋 es mantindr脿 la flora aut貌ctona present en La Sentinella鈥, ha afegit D铆az. El punt referent a La Sentinella es va aprovar amb la unanimitat de tot el plenari.

El ple ordinari tamb茅 va incloure un punt de mat猫ria educativa pel qual s’accepta assumir les compet猫ncies en mat猫ria d’infraestructures educatives per a les actuacions de reforma i millora en el CEIP Santa 脕gueda, incl貌s en el Pla Edificant. L’actuaci贸 prevista en el centre ascendeix a 1.368.803,01 euros.

La sessi贸 plen脿ria tamb茅 va aprovar de manera inicial les bases generals per les quals es regiran els processos selectius que convoque l’Ajuntament de Benic脿ssim per a l’estabilitzaci贸 d’ocupaci贸 temporal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.