fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana fa balan莽 d’unes Falles 2021 segures i amb una 脿mplia participaci贸

Borriana fa balan莽 d’unes Falles 2021 segures i amb una 脿mplia participaci贸

L’alcaldessa i la regidora de Falles han fet un balan莽 鈥減ositiu鈥 d’unes falles 鈥渄iferents per貌 necess脿ries鈥.

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Sara Molina, han fet un balan莽 鈥渕olt positiu鈥 d’aquestes Falles 2021, en qu猫 les comissions i el m贸n faller 鈥渉a quedat molt satisfet鈥.
鈥淒espr茅s de la dura suspensi贸 de 2020 per l’arribada de la pand猫mia, hi havia moltes ganes de poder xalar d’unes falles que s’han viscut amb normalitat, encara que amb mascaretes i evitant aglomeracions鈥, ha subratllat Molina.

Per a aix貌, com ha explicat, es va publicar un decret municipal amb una s猫rie de mesures per a garantir la seguretat i es van muntar tancats en la crem脿 i en les mascletades per a separar els grups i evitar aglomeracions.
Molina ha declarat que han sigut unes Falles 鈥渄iferents per貌 necess脿ries, tant per al comer莽 local com per a donar un impuls a la ciutat d’energia i normalitat鈥. En aquest sentit, ha indicat que 鈥渓a participaci贸 ha sigut del 100% de les comissions, com en qualsevol any normal i s’han realitzat tots els actes, tot i que s鈥檋an adaptat a la normativa covid鈥.
Alhora, ha destacat que 鈥渁lguns dels canvis fets enguany podrien mantindre’s en les pr貌ximes festes鈥 vista l’acceptaci贸 que han tingut entre les comissions, com podria ser el cas de la lectura de les falles premiades, que cada comissi贸 va viure des del seu casal de forma 鈥渕olt emocionant鈥, per a despr茅s desfilar fins a la pla莽a Major per a retrobar-se totes i recollir els banderins.
脡s per aix貌 que considera que han sigut unes festes 鈥渕olt especials鈥 en els aspectes simb貌lic i cultural, i al mateix temps ha destacat la tranquil路litat en mat猫ria de seguretat, ja que no s’han produ茂t grans alteracions de la conviv猫ncia.

Seguretat

En aquest sentit, Safont ha explicat que segons l’informe estad铆stic de la Policia Local, durant els 5 dies de festes, s’han rebut un total de 516 cridades en la sala de comunicacions, un 19,4% m茅s que en les anteriors falles, les de 2019.
Segons es despr猫n de les estad铆stiques, d’aquestes telefonades nom茅s 106 han requerit intervenci贸 policial, mentre que la resta (410) han sigut de car脿cter informatiu. Referent a aix貌, els avisos que han requerit intervenci贸 policial han descendit un 18,5% i s’ha passat de 130 en 2019 a 106 en 2021.
Per un altre costat, les cridades per mol猫sties procedents de casals fallers s’han redu茂t un 66%, i han passat de 32 telefonades per mol猫sties en 2019 a 8 en 2021, i no s’ha denunciat cap casal per contravindre el decret d’alcaldia espec铆fic per a falles ni se n’ha hagut de clausurar cap.

D’altra banda, el nombre d’accidents de circulaci贸 en vies urbanes s’ha redu茂t un 25%, ja que nom茅s s’han registrat 3 accidents. Segons trasllada el cos policial, nom茅s s’ha instru茂t un atestat, igual que va oc贸rrer en 2019. En el cas d’enguany ha estat motivat per un accident de circulaci贸 amb ferits, mentre que en 2019 ho va ser per un presumpte delicte contra la seguretat vi脿ria.
A m茅s, el nombre de butlletins de den煤ncia per infraccions de tr脿nsit s’ha redu茂t un 69,6%, ja que s’ha passat de 46 a 14. Quant al nombre d’intervencions del servei de grua municipal, s’ha redu茂t un 36,4%, i ha descendit de 140 a 89 intervencions. Les assist猫ncies sanit脿ries en via publica tamb茅 s’han redu茂t en un 66,7%, i han passat de 15 en 2019 a 5 en 2021.
Cal recordar que la Policia Local ha refor莽at els torns de treball per a atendre cada acte, amb un total de 180 serveis operatius des del 8 al 12 d’octubre, comptant a m茅s amb el suport de la Unitat Adscrita de la Policia Nacional en la Comunitat Valenciana, aix铆 com amb la col路laboraci贸 dels membres de Protecci贸 Civil.
Quant a la neteja vi脿ria, durant la nit de la crem脿 els 12 efectius de les brigades de neteja van treballar a contrarellotge per a netejar un total de 110 tones de residus, van utilitzar dos excavadores i 3 camions i van aconseguir que la ciutat comen莽ara el dia sense rastre de les falles que hores abans copaven cada rac贸.

Les pr貌ximes Falles

El cicle faller ha acabat amb la nit de la crem脿, per貌 les comissions ja tenen la vista posada en el ressorgiment de mar莽 de 2022, a nom茅s 5 mesos vista. Per aix貌, dilluns que ve, 18 d鈥檕ctubre, es realitzar脿 una reuni贸 amb els representants fallers per a realitzar un valoraci贸 d’aquestes festes i per a comen莽ar a planificar les de 2022.
Sobre aquest tema, Molina ha indicat que 鈥渆l calendari faller estar脿 comprimit en el temps i l’elecci贸 de les reines falleres ser脿 imminent鈥, per貌 el calendari es planificar脿 铆ntegrament, sense suprimir actes. D’altra banda, ha explicat que 鈥渃aldr脿 replantejar, adaptar i reinventar totes les activitats, ja que la pand猫mia continua鈥.
Aix铆 mateix, Molina ha volgut agrair l鈥檈sfor莽, resist猫ncia i participaci贸 tant a les 19 comissions falleres com a les Reines, a les corts i dames d’honor, a la Federaci贸 de Falles i al renovat equip de la Junta Local Fallera, aix铆 com a les visites del m贸n fester de Castell贸, Val猫ncia i Alacant, que han volgut sumar-se a les celebracions de les festes josefines a Borriana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.