fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana inaugura les Falles amb el Preg贸 i la Crida

Borriana inaugura les Falles amb el Preg贸 i la Crida

Les reines falleres i l’alcaldessa han anunciat l’arribada de les Falles amb la popular Crida des de la balconada de l’Ajuntament

Les Falles de Borriana han quedat inaugurades amb la celebraci贸 del Preg贸 i la Crida d’ahir diumenge, un acte que anuncia oficialment l’arribada de la festa fallera.

A les sis de la vesprada ha comen莽at el Preg贸 des de la porta de la casa de la reina fallera, Laura Conde. All铆 el pregoner oficial, un c脿rrec que enguany ha exercit Diego Palomo Llid贸, ha llegit els versos que anuncien la festa i conviden a la participaci贸. A partir d’aquest moment, Laura Conde ha presidit la cercavila fins al domicili de la reina infantil, on Marina Monferrer ha escoltat el preg贸.

Les 19 comissions de Borriana han eixit als carrers per a festejar l’arribada de les Falles i s’han reunit en els quatre sectors corresponents a enguany: Falla Barri la Merc茅, Falla Societat de Ca莽adors, Falla Barri la Bosca i Falla Barri d’Onda.

Despr茅s de la lectura del preg贸 en aquests quatre sectors, la comitiva ha partit en cercavila cap a l’Ajuntament presidida per les reines falleres i el pregoner. Despr茅s de la seua arribada a la Pla莽a Major, Diego Palomo Llid贸 ha llegit de nou els versos fallers des de la balconada del consistori.

A continuaci贸, la reina Laura Conde i la reina infantil Marina Monferrer han sigut les encarregades de pronunciar les paraules de la Crida. Despr茅s d’elles, l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha anunciat la festa. L’acte ha seguit amb una traca, encesa per les reines falleres, i ha finalitzat amb un castell de focs artificials.

La regidora de Festes, Llu茂sa Monferrer, ha destacat que 鈥渁mb el Preg贸 i la Crida Borriana s’omple d’il路lusi贸 i de festa. Aquest acte d贸na el tret d’eixida al calendari faller que tant convida als carrers i a gaudir dels monuments鈥.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha assenyalat que 鈥渓’emoci贸 que es percep des de la balconada de l’Ajuntament en escoltar el Preg贸 i la Crida ens acompanyar脿 fins a la Nit de la Crem脿. Per a莽貌, convidem a ve茂ns i visitants a gaudir de cadascun dels actes fallers

Leave a Reply

Your email address will not be published.