fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana inicia la setmana del 8M amb el Club de Lectura Feminista de la m脿 de Bibiana Collado

Borriana inicia la setmana del 8M amb el Club de Lectura Feminista de la m脿 de Bibiana Collado

Dem脿 dimarts, 7 de mar莽, es presentar脿 la novel路la Yeg眉as Exhaustas, de l’autora borrianenca Bibiana Collado, a les 19h a la Biblioteca Municipal.

Borriana inicia la programaci贸 del 8M amb el Club de Lectura Feminista amb la presentaci贸 de Yeg眉as Exhaustas, la primera novel路la de l’autora borrianenca Bibiana Collado. Aquesta edici贸 oberta del club de lectura es dur脿 a terme dem脿 dimarts, 7 de mar莽, a les 19h a la Biblioteca Municipal.

El departament de Cultura de l’Ajuntament de Borriana i en particular la Biblioteca Municipal col路laboren activament amb la Unitat d’Igualtat per a portar endavant el Club de Lectura Feminista local. En aquest club lector participen dones que tenen inter茅s per a aprofundir en la q眉esti贸 feminista amb la lectura i el comentari de llibres i d鈥檃ltres produccions culturals com ara teatre, pel路l铆cules o articles per a debatre juntes al voltant de tem脿tiques diverses des d’una 貌ptica feminista.

En aquesta ocasi贸 i aprofitant que l’autora local Bibiana Collado havia publicat al febrer la seua primera novel路la, Yeg眉as Exhaustas, s’oferir脿 una trobada amb l’autora per a comentar el seu llibre. En la novel路la s’aborden diferents q眉estions per les quals passen les dones i marquen desigualtats, per exemple l’educaci贸, la menstruaci贸, la classe social, les relacions de parella i el maltractament.

Si b茅 aquest 茅s el primer treball narratiu de l’autora, ve d’una carrera po猫tica pr猫via arrelada a la realitat i a la reivindicaci贸 de les desigualtats socials, especialment de les dones. Carrera professional i vital per la qual Bibiana Collado va rebre el premi de l鈥橝juntament de Borriana del Dia de la Dona 2022.

En aquest sentit, la regidora d’Igualtat, Maria Romero ha destacat: 鈥淓l Club de Lectura Feminista amb qu猫 arranquem la programaci贸 del 8M aconseguir脿, amb la novel路la de Bibiana Collado, que les presents, majorit脿riament dones, aprofundisquen en q眉estions feministes gr脿cies a la lectura鈥.

Club de Lectura Feminista

El Club de Lectura Feminista, que funciona des de 2020, es va iniciar durant la pand猫mia en format en l铆nia i el seu 猫xit va fer que passara al pla presencial. La participaci贸 茅s oberta, gratu茂ta i lliure a tota la ciutadania i l’elecci贸 dels llibres es fa de manera col路lectiva entre les persones participants.

A m茅s, els llibres triats es faciliten a les participants per part de la Biblioteca per a passar posteriorment al cat脿leg local. Per a poder sumar-se al club, que ofereix l’opci贸 de fer-ho de manera telem脿tica, tot i que resulta preferible la participaci贸 presencial, nom茅s han de posar-se en contacte b茅 amb la biblioteca o b茅 amb la Unitat d’Igualtat enviant un email al correu <igualtat@burriana.es> o al tel猫fon 691 674 229.

La meta 茅s la Igualtat

Una altra col路laboraci贸 entre la Biblioteca i la Unitat d’Igualtat per a aquest 8 de mar莽 que t茅 com a lema 鈥淟a meta 茅s la Igualtat鈥 ha sigut posar a disposici贸 de la ciutadania tota una s猫rie de materials que aborden la figura de la dona en el m贸n de l’esport. Una col路laboraci贸 que es produeix en el marc del Pla d’Igualtat Municipal i que ja s’ha tradu茂t en el projecte de les Maletes Coeducatives, aix铆 com l’oferiment de cat脿legs relacionats amb efem猫rides feministes per a la ciutadania general i tamb茅 als col路legis i a les entitats que ho sol路liciten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.