fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana ofereix un estiu complet de formaci贸 art铆stica, musical i cultural

Borriana ofereix un estiu complet de formaci贸 art铆stica, musical i cultural

A partir de dem脿 dilluns 28 de juny el CMA Mart铆 de Viciana organitza els seus cursos d’estiu.

L’Ajuntament de Borriana ofereix un estiu ple d’espectacles culturals per a amenitzar els mesos estivals, aix铆 com una extensa programaci贸 d’activitats, com ara cursos, tallers i formaci贸 art铆stiques, segons ha destacat el regidor de Cultura, Vicent Granel.

鈥淒es de l’Ajuntament considerem que 茅s important mantindre l’oferta cultural en els mesos d’estiu, amb els escolars descansant, i aprofitant a m茅s que el bon temps fa possible realitzar activitats a l’aire lliure fins i tot a les nits鈥, ha assegurat Granel.

Aix铆, el Centre Municipal de les Arts Mart铆 de Viciana (CMA) obri les portes aquest estiu a partir del 28 de juny amb un renovat format estiuenc d’activitats format per tallers de m煤sica, dansa i arts pl脿stiques, adaptades a les condicions sanit脿ries actuals. La programaci贸 engloba sota el t铆tol 鈥楢 l鈥橢stiu, l鈥檃rt 茅s viu鈥, tant els cursos intensius com l’Escola Art铆stica d鈥橢stiu.

Per als m茅s xicotets, de 8 a 12 anys, i tamb茅 per als adolescents, del 28 de juny al 2 de juliol tindr脿 lloc la Setmana de la Dansa, una setmana intensiva de tallers de dansa contempor脿nia, espanyola, cl脿ssica, urbana o tradicional, amb l’objectiu d鈥檕ferir una setmana intensiva i variada que trenque amb la rutina del curs ordinari i permeta gaudir de la dansa.
Del 5 al 9 de juliol la Setmana de la Dansa continuar脿 tamb茅 per a persones adolescents i adultes. Aix铆, les adolescents podran treballar en dansa cl脿ssica les grans variacions solistes del repertori rom脿ntic.

Per al cas de les persones adultes, es proposa una introducci贸 als tangos de Triana en dansa flamenca, mentre que en dansa contempor脿nia es far脿 un treball de reconeixement i cerca del llenguatge en el propi cos amb l鈥櫭簊 de t猫cniques de dansa i moviments espontanis, i treballant la creaci贸 coreogr脿fica i la improvisaci贸 o l鈥檈scalfament corporal, aix铆 com la creaci贸 de di脿legs des de la dist脿ncia.

A m茅s, s’organitza la Setmana Musical tamb茅 del 28 al 2 de juliol, per als joves de 8 a 14 anys, una primera setmana per als instruments de corda, piano i guitarra, i la segona per als de vent i percussi贸. En aquest esdeveniment es realitzaran tallers de m煤sica en moviment, t猫cniques d’estudi, tallers de respiraci贸 o de percussi贸 corporal.
Ser脿 una setmana intensiva de m煤sica, dissenyada amb activitats variades i motivadores, a les quals s’afegiran sessions amb el professorat especialista i agrupacions musicals. A m茅s, cal destacar que els continguts s’adaptaran al nivell de l’alumnat.

D’altra banda, el per铆ode del 5 al 9 de juliol ser脿 el moment per al taller d’iniciaci贸 a les batucades, per a tots els grups d’edat, des d’infantil fins a adults, a c脿rrec del professorat d’instruments de percussi贸 del centre.

Tamb茅 s’ha programat un curs de pintura a l’aire lliure per a persones adultes, del 28 de juny al 2 de juliol, que es desenvolupar脿 al pati arqueol貌gic del CMC la Merc猫 als matins, per a aprofitar les primeres hores del dia per a pintar al natural.
Les inscripcions per a aquestes activitats es poden fer a trav茅s de la web www.cmeviciana.es/activitats-estiu-2021/, amb una rebaixa en els preus per a l鈥檃lumnat del CMA del curs 2020-2021.
Del 5 al 30 de juliol li arriba el torn a l’Escola Art铆stica d鈥橢stiu, una iniciativa de temps lliure per a xiquets i xiquetes de 4 a 11 anys, a fi de construir un acostament l煤dic, interdisciplinari i obert a les arts, entenent-les com un mitj脿 educatiu per al desenvolupament personal i col路lectiu, i no s’exigeixen coneixements art铆stics previs.
En aquest sentit, Vicent Granel ha explicat que el CMA presenta aquesta Escola com 鈥渦na oportunitat per als m茅s menuts, que durant aquests mesos tenen m茅s temps lliure, d’iniciar-se en el m贸n de l’art des d’una perspectiva l煤dica i divertida, i no com una obligaci贸 acad猫mica鈥.
L’horari de l鈥橢scola ser脿 de 9h a 13h, deixant-se la franja de 8.30h a les 9h per a rebre l’alumnat i la de 13h a 13.30h per a la recollida per part de les seues fam铆lies.
Es pot consultar tota la informaci贸 sobre les activitats estiu i l鈥橢scola d鈥橝rt en www.cmeviciana.es o trucant al tel猫fon 964 033 230, o b茅 enviant un whatsapp al 674 35 66 39.
A m茅s, el diumenge 4 de juliol a les 20 hores tindr脿 lloc al Rac贸 de l鈥橝badia un concert a c脿rrec d’Eug猫nia Moliner i Maria Bernat a la flauta i Luis Arias al piano, acompanyats per altres m煤sics locals, que servir脿 d’acte inaugural del curs de m煤sica Juan Gual Esteve, que se celebrar脿 entre el 5 i el 8 de juliol en el CMA Mart铆 de Viciana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.