fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana saca a licitaci贸 la redacci贸 del projecte de rehabilitaci贸 de la Casa de la Cultura

Borriana saca a licitaci贸 la redacci贸 del projecte de rehabilitaci贸 de la Casa de la Cultura

Per a Vicent Granel, suposar脿 una “intervenci贸 fonamental per a resoldre els problemes de filtracions i humitats que afecten tant l’exterior de la infraestructura com a les depend猫ncies dels serveis municipals”.

La Junta Local de Govern de l’Ajuntament de Borriana ha aprovat traure a licitaci贸 el contracte per a la redacci贸 del projecte b脿sic, de rehabilitaci贸 de la Casa de la Cultura la Merc茅, aix铆 com el projecte d’execuci贸 de la primera fase de les obres definides en este projecte, per un import base de 54.450 euros.

El regidor de Cultura i Patrimoni, Vicent Granel ha explicat que 茅s un “pas ferm i decisiu”, ja que la setmana vinent es publicar脿 en les plataformes p煤bliques de contractaci贸, i ha afegit que es tracta d’un projecte de rehabilitaci贸 “molt important, ja que implica el restaurat de l’edifici cultural m茅s significatiu de la nostra ciutat”.

La rehabilitaci贸 de l’emblem脿tic edifici, ha indicat Granel, suposar脿 una “intervenci贸 fonamental per a resoldre els problemes de filtracions i humitats que afecten tant l’exterior de la infraestructura com a les depend猫ncies dels serveis municipals, situats en les seues instal路lacions”, i constitueix una inversi贸 que ser脿 “clau” perqu猫 la Casa de la Cultura “puga estar en condicions id貌nies per al seu 煤s”.

La iniciativa implica la rehabilitaci贸 de totes les fa莽anes de la Casa de la Cultura, i de la zona posterior, que s’ensostrar脿 per a guanyar espai en l’arxiu i en la zona de restauraci贸 del museu arqueol貌gic i del jard铆 arqueol貌gic, i la reforma de la Biblioteca i de les filtracions i humitats de l’immoble. Les obres es realitzaran en dues fases en els dos pr貌xims anys.

En la redacci贸 del projecte b脿sic tamb茅 s’inclou els estudis de seguretat i de gesti贸 de residus, aix铆 com la direcci贸 d’obra i d’execuci贸 material, la programaci贸 i seguiment del control de qualitat, i la coordinaci贸 de seguretat i salut de les obres corresponents a la primera fase. El termini de redacci贸 de projectes i estudis associats s’ha fixat en quatre mesos.

Es tracta d’una actuaci贸 cofinan莽ada al 50 per cent pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional en el marc del Programa operatiu de creixement sostenible 2014-2020 emmarcat en l’estrat猫gia EDUSI.

Sobre este tema, el responsable ha manifestat que 茅s “el moment oport煤 d’aprofitar l’estrat猫gia EDUSI per a rehabilitar el nostre patrimoni i enaltir-lo, tant per als ve茂ns i ve茂nes de la nostra ciutat, com tamb茅, per a posar en valor el nostre patrimoni hist貌ric i tur铆stic, un motor econ貌mic important que no hem de deixar de costat”.

L’edil ha subratllat que aqueixos treballs de rehabilitaci贸 es convertiran en “una de les obres m茅s transcendentals en relaci贸 al patrimoni del municipi”, incidint en qu猫 l’immoble “no 茅s nom茅s dels m茅s utilitzats, sin贸 que, a m茅s, 茅s el de major antiguitat”. A m茅s, ha recordat que es tracta d’un edifici que al llarg de la seua exist猫ncia “ha passat per molts usos i ara, amb el cultural, ha de comptar amb una rehabilitaci贸 necess脿ria perqu猫 continue sent d’utilitat per a tota la ciutat”.

La Casa de la Cultura la Merc茅 va ser inaugurada l’abril del 1991, despr茅s d’un extraordinari projecte de rehabilitaci贸, per貌 tal com ha assenyalat el regidor de Cultura i Patrimoni, des de llavors l’edifici “no ha comptat amb cap intervenci贸 important per a solucionar els problemes de les seues instal路lacions”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.