fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Borriana saca a licitació la redacció del projecte de rehabilitació de la Casa de la Cultura

Borriana saca a licitació la redacció del projecte de rehabilitació de la Casa de la Cultura

Per a Vicent Granel, suposarà una “intervenció fonamental per a resoldre els problemes de filtracions i humitats que afecten tant l’exterior de la infraestructura com a les dependències dels serveis municipals”.

La Junta Local de Govern de l’Ajuntament de Borriana ha aprovat traure a licitació el contracte per a la redacció del projecte bàsic, de rehabilitació de la Casa de la Cultura la Mercé, així com el projecte d’execució de la primera fase de les obres definides en este projecte, per un import base de 54.450 euros.

El regidor de Cultura i Patrimoni, Vicent Granel ha explicat que és un “pas ferm i decisiu”, ja que la setmana vinent es publicarà en les plataformes públiques de contractació, i ha afegit que es tracta d’un projecte de rehabilitació “molt important, ja que implica el restaurat de l’edifici cultural més significatiu de la nostra ciutat”.

La rehabilitació de l’emblemàtic edifici, ha indicat Granel, suposarà una “intervenció fonamental per a resoldre els problemes de filtracions i humitats que afecten tant l’exterior de la infraestructura com a les dependències dels serveis municipals, situats en les seues instal·lacions”, i constitueix una inversió que serà “clau” perquè la Casa de la Cultura “puga estar en condicions idònies per al seu ús”.

La iniciativa implica la rehabilitació de totes les façanes de la Casa de la Cultura, i de la zona posterior, que s’ensostrarà per a guanyar espai en l’arxiu i en la zona de restauració del museu arqueològic i del jardí arqueològic, i la reforma de la Biblioteca i de les filtracions i humitats de l’immoble. Les obres es realitzaran en dues fases en els dos pròxims anys.

En la redacció del projecte bàsic també s’inclou els estudis de seguretat i de gestió de residus, així com la direcció d’obra i d’execució material, la programació i seguiment del control de qualitat, i la coordinació de seguretat i salut de les obres corresponents a la primera fase. El termini de redacció de projectes i estudis associats s’ha fixat en quatre mesos.

Es tracta d’una actuació cofinançada al 50 per cent pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional en el marc del Programa operatiu de creixement sostenible 2014-2020 emmarcat en l’estratègia EDUSI.

Sobre este tema, el responsable ha manifestat que és “el moment oportú d’aprofitar l’estratègia EDUSI per a rehabilitar el nostre patrimoni i enaltir-lo, tant per als veïns i veïnes de la nostra ciutat, com també, per a posar en valor el nostre patrimoni històric i turístic, un motor econòmic important que no hem de deixar de costat”.

L’edil ha subratllat que aqueixos treballs de rehabilitació es convertiran en “una de les obres més transcendentals en relació al patrimoni del municipi”, incidint en què l’immoble “no és només dels més utilitzats, sinó que, a més, és el de major antiguitat”. A més, ha recordat que es tracta d’un edifici que al llarg de la seua existència “ha passat per molts usos i ara, amb el cultural, ha de comptar amb una rehabilitació necessària perquè continue sent d’utilitat per a tota la ciutat”.

La Casa de la Cultura la Mercé va ser inaugurada l’abril del 1991, després d’un extraordinari projecte de rehabilitació, però tal com ha assenyalat el regidor de Cultura i Patrimoni, des de llavors l’edifici “no ha comptat amb cap intervenció important per a solucionar els problemes de les seues instal·lacions”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.