fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana se suma formalment a la Xarxa Valenciana de Museus Fallers

Borriana se suma formalment a la Xarxa Valenciana de Museus Fallers

Signatura d’adhesi贸 presidida aquest mat铆 per l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, amb la participaci贸 de representants municipals i dels museus de Val猫ncia, Gandia, X脿tiva, Alzira i Cullera.

El Museu Faller de Borriana ha signat aquest mat铆 la seua adhesi贸 al Protocol General d’Actuaci贸 de la Xarxa Valenciana de Museus Fallers, i s鈥檋a sumat formalment a la xarxa per a avan莽ar en l’estudi, la difusi贸 i la protecci贸 de les Falles.

En l’acte de la signatura d’adhesi贸, presidida aquest mat铆 per l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, han participat tamb茅 el regidor de Cultura i Patrimoni, Vicent Granel, la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Sara Molina, el president de la Federaci贸 de Falles de Borriana, Salvador Domenech, i els representants de diferents museus que formen juntament amb Borriana la Xarxa Valenciana de Museus Fallers, concretament de Val猫ncia, Gandia, Alzira, Cullera i X脿tiva.

L’alcaldessa ha mostrat la seua satisfacci贸 que Borriana forme part d’aquesta iniciativa i ha manifestat la voluntat del govern municipal de 鈥渃ol路laborar a desenvolupar un treball en com煤 que puga donar una resposta de manera eficient per a la preservaci贸 del patrimoni cultural faller鈥 i d’aquesta forma, ha afegit, 鈥渁conseguir entre tots una reconeguda i prestigiosa xarxa en qu猫 el comprom铆s, la solidaritat i la col路laboraci贸 siguen els instruments per a impulsar i preservar el llegat de la festa fallera鈥.
Per a Vicent Granel, formar part de la xarxa Valenciana de Museus Fallers suposa 鈥渟umar esfor莽os, coordinar iniciatives, aprofitar sinergies en el desenvolupament dels treballs d’estudi, investigaci贸, catalogaci贸, difusi贸 i interpretaci贸鈥, i tamb茅 鈥渃ontribuir mancomunadament a la protecci贸, promoci贸 i difusi贸 del patrimoni cultural faller, i fer dels museus focus no solament de conservaci贸, sin贸 per a emanar activitat a l鈥檈ntorn del patrimoni cultural festiu valenci脿”.

Es tracta, ha argumentat el regidor de Patrimoni, de dinamitzar els projectes muse铆stics i museol貌gics 鈥渄es d’un punt de vista global, i estar connectats entre tots i ser depositaris de tots els elements que conformen i generen la dimensi贸 de la festa de les falles a trav茅s de la col路laboraci贸, la participaci贸, l’an脿lisi, la reflexi贸 i el di脿leg鈥.
Aix铆 mateix, Granel ha recordat que en aquests moments l’Ajuntament est脿 immers en el proc茅s perqu猫 el Museu Faller siga catalogat per la Conselleria de Cultura com a museu permanent, ja que 鈥減ensem que complim totes les condicions per a aspirar a tindre la m脿xima categoria muse铆stica, i poder accedir a moltes m茅s d’ajudes鈥.

Per part seua, Sara Molina ha subratllat el 鈥渃ar脿cter sat铆ric鈥 de les Falles i la seua transcend猫ncia per 鈥渓es especialitats tradicionals i el treball artesanal鈥 i perqu猫, a judici seu, 鈥済enera valors d’identitat i garanteix el foment i la transmissi贸 intergeneracional鈥. En aquest sentit ha valorat la seua import脿ncia com a 鈥渓legat ancestral i intergeneracional鈥 i, per tant, ha mostrat el seu prop貌sit de 鈥渄ifondre l’organitzaci贸 de la festa i l’activitat cultural dins de les possibilitats de l’脿mbit d’actuaci贸 municipal鈥.
A m茅s, ha indicat que la preservaci贸 del patrimoni cultural festiu dels valencians i les valencianes 茅s una q眉esti贸 fonamental en el manteniment de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco.
Finalment, Salvador Dom茅nech ha destacat que la signatura d’avui 鈥溍﹕ un pas m茅s en la consolidaci贸 del projecte del Museu Faller de Borriana鈥, i que la seua integraci贸 en la Xarxa suposa 鈥渦na espenta en la seua promoci贸, ja que adquireix notorietat i rellev脿ncia dins de l’脿mbit de la festa, a m茅s de la import脿ncia que implica pert脿nyer a un col路lectiu de museus en qu猫 poder treballar en connexi贸 i d’una manera comuna en benefici de les falles de tot el territori valenci脿鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.