fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana sol路licitar脿 catalogar el 芦Museu Faller禄com a museu permanent

Borriana sol路licitar脿 catalogar el 芦Museu Faller禄com a museu permanent

L’edil de Cultura es va reunir amb el Cap de Servei de Cultura per a accelerar els tr脿mits a realitzar.

L’Ajuntament de Borriana sol路licitar脿 a la Conselleria de Cultura catalogar el recentment inaugurat 芦Museu Faller禄 com a museu permanent, ja que 芦pensem que complim tots els condicionants per a aspirar a tindre la m脿xima categoria muse铆stica, i poder accedir a un major nombre d’ajudes禄, ha explicat l’edil de Cultura, Vicent Granel.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, ha acompanyat al Cap de Servei de Cultura, Cristi脿 Linares, al costat de l’arque貌leg municipal, Jose Manuel Melchor, i el president de la Federaci贸de Falles de Borriana, Salvador Dom茅nech, a una visita a les instal路lacions del Museu Faller, i posterior reuni贸, per a accelerar els tr脿mits de catalogaci贸 com a museu de la nova sala expositiva a Borriana.

Cristi脿 ha mostrat la seua acceptaci贸 a la proposta, ja que 芦s’ha fet un gran treball d’exposici贸, i documentaci贸, important per a poder tindre este museu a Borriana禄. En la reuni贸, el consistori s’ha comprom茅s a realitzar els tr脿mits pertinents el m茅s r脿pid possible perqu猫 la catalogaci贸 de museu per part de la Generalitat Valenciana siga com m茅s prompte millor.

Granel ha assegurat 鈥渜ue Borriana compta amb els requisits necessaris perqu猫 el Museu Faller siga catalogat com a museu鈥. Aix铆 doncs, es necessita un funcionari director amb titulaci贸 superior, personal administratiu, magatzem, laboratori, sala d’investigaci贸, biblioteca, condicions de seguretat, i inventari de fons. 鈥淟es instal路lacions i personal es podran compartir amb les que compta el museu arqueol貌gic, amb l’objectiu de tindre un mateix centre muse铆stic per als dos museus que es troben en el CMC La Merc茅鈥, i no tindre problemes per tal de comptar amb les infraestructures necess脿ries. A m茅s, ha de comptar amb un horari d’obertura, manteniment, inspeccions de Conselleria, i una partida en el pressupost, 鈥渦na cosa amb el que s’ha comptat ja per al pressupost del 2019鈥, per la qual cosa compliria amb tots els requisits exigits.

D’altra banda, el centre haur脿 de comptar amb representaci贸 institucional pr貌pia, possibilitat de relaci贸 amb altres entitats, variaci贸 i ampliaci贸 de fons i exposici贸, beques, publicacions, etc.
El Museu Faller es va inaugurar el passat 8 de setembre, i des de llavors ha rebut milers de visites, ara amb la catalogaci贸 de museu permanent, ser脿 un pas m茅s per a la seua consolidaci贸 dins de la xarxa de museus de la Generalitat Valenciana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.