fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Borriana sol·licitarà catalogar el «Museu Faller»com a museu permanent

Borriana sol·licitarà catalogar el «Museu Faller»com a museu permanent

L’edil de Cultura es va reunir amb el Cap de Servei de Cultura per a accelerar els tràmits a realitzar.

L’Ajuntament de Borriana sol·licitarà a la Conselleria de Cultura catalogar el recentment inaugurat «Museu Faller» com a museu permanent, ja que «pensem que complim tots els condicionants per a aspirar a tindre la màxima categoria museística, i poder accedir a un major nombre d’ajudes», ha explicat l’edil de Cultura, Vicent Granel.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, ha acompanyat al Cap de Servei de Cultura, Cristià Linares, al costat de l’arqueòleg municipal, Jose Manuel Melchor, i el president de la Federacióde Falles de Borriana, Salvador Doménech, a una visita a les instal·lacions del Museu Faller, i posterior reunió, per a accelerar els tràmits de catalogació com a museu de la nova sala expositiva a Borriana.

Cristià ha mostrat la seua acceptació a la proposta, ja que «s’ha fet un gran treball d’exposició, i documentació, important per a poder tindre este museu a Borriana». En la reunió, el consistori s’ha compromés a realitzar els tràmits pertinents el més ràpid possible perquè la catalogació de museu per part de la Generalitat Valenciana siga com més prompte millor.

Granel ha assegurat “que Borriana compta amb els requisits necessaris perquè el Museu Faller siga catalogat com a museu”. Així doncs, es necessita un funcionari director amb titulació superior, personal administratiu, magatzem, laboratori, sala d’investigació, biblioteca, condicions de seguretat, i inventari de fons. “Les instal·lacions i personal es podran compartir amb les que compta el museu arqueològic, amb l’objectiu de tindre un mateix centre museístic per als dos museus que es troben en el CMC La Mercé”, i no tindre problemes per tal de comptar amb les infraestructures necessàries. A més, ha de comptar amb un horari d’obertura, manteniment, inspeccions de Conselleria, i una partida en el pressupost, “una cosa amb el que s’ha comptat ja per al pressupost del 2019”, per la qual cosa compliria amb tots els requisits exigits.

D’altra banda, el centre haurà de comptar amb representació institucional pròpia, possibilitat de relació amb altres entitats, variació i ampliació de fons i exposició, beques, publicacions, etc.
El Museu Faller es va inaugurar el passat 8 de setembre, i des de llavors ha rebut milers de visites, ara amb la catalogació de museu permanent, serà un pas més per a la seua consolidació dins de la xarxa de museus de la Generalitat Valenciana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.