Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Borriana, una destinació turística d’interés històric i cultural

Borriana, una destinació turística d’interés històric i cultural

La conservació i recuperació del passat de Borriana permet contemplar avui els grans monuments religiosos que sorprenen majestuosos.

Dins de l’àmplia oferta turística, cultural i d’oci que ofereix la ciutat al llarg de l’estiu, l’Ajuntament de Borriana proposa una visita guiada nocturna pels racons historicoculturals de la ciutat, per descobrir la seua història i patrimoni artístic i cultural. La primera serà este dissabte dia 25 de juliol a les 10 de la nit.

La visita recorrerà la part històrica de la Basílica d’El Salvador, declarada Bé d’Interès Cultural, al Pas de Ronda, la Cripta, la Vila Medieval, el ‘Templat’ i les muralles, però també es podran conéixer diversos aspectes dels habitatges d’arquitectura modernista de principis de segle XX que van florir a Borriana a l’empara de l’auge econòmic derivat del comerç de la taronja.

L’activitat guiada, destinada a tots els públics, es realitzarà en dos grups i tindrà el punt de partida a la plaça Major, a les 22 hores. La propera visita guiada serà el propvinent 22 d’agost a la mateixa hora.

Per a participar, és condició necessària realitzar la reserva 15 dies abans de l’activitat a l’Oficina de Turisme de l’Arenal, situada a l’Av. Mediterrània, 35, al Port de Borriana, de dilluns a diumenge de 10h a 14h i de 17h a 20h, o cridant al 964 587 078.

La visita respectarà en tot moment les mesures sanitàries establertes, en la qual serà obligatori l’ús de la mascareta en tot el recorregut, i serà necessari mantindre la distància de seguretat.
La regidora de Turisme, Sara Molina, ha destacat que esta activitat permetrà a les persones participants “descobrir una visió diferent de la part més antiga de la ciutat, amb els edificis més destacats i amb l’ajuda de la il·luminació nocturna”.

Borriana es va convertir, des de fa anys, en una destinació de vacances característic de la costa del litoral Mediterrani, situada a tan sols 15 quilòmetres a sud de la ciutat de Castelló. La seua identitat i l’alta qualitat paisatgista han atret els turistes, i han permés gaudir de la seua agradable brisa marina durant tot l’any.

La localitat es caracteritza per ser una ciutat tranquil·la i allunyada de grans massificacions, capaç de presentar un ampli recorregut turístic que comença per descobrir la seua història i patrimoni artístic i cultural, i acaba oferint un turisme actiu molt apreciat i valorat pel sector.

El centre de la ciutat alberga la primera església romanicogòtica construïda en temps de Jaume I, després de la conquesta de l’antic Regne de València, coneguda com la Basílica del Salvador (Monument Historicoartístic), així com altres edificis singulars com l’exconvent de la Mercè, on es troba el museu Arqueològic Municipal, l’església de Sant Josep (o dels frares) i els edificis modernistes de començaments de segle XX.

Paral·lelament, amb l’esplendor del comerç de la taronja durant els segles XIX i XX van aflorar nombrosos edificis modernistes que encara avui sorprenen pel seu atreviment.

Leave a Reply

Your email address will not be published.