Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Cap de setmana de tradició i devoció a Culla

Cap de setmana de tradició i devoció a Culla

Com cada divendres i dissabte de la setmana del Corpus Christi, els veïns de Culla van emprendre fidelment el camí que, any rere any, els porta fins a l’ermita de Sant Joan de Penyagolosa.

Els dies 16 i 17 de juny, Culla va complir una vegada més amb el costum dels seus ancestres. Com cada divendres i dissabte de la setmana del Corpus Christi, els veïns de Culla van emprendre fidelment el camí que, any rere any, els porta fins a l’ermita de Sant Joan de Penyagolosa, situada en el terme municipal de Vistabella del Maestrat.

Este ritu, que té els seus orígens en l’Edat Mitjana, conserva els cants en llatí i el protocol escrupolós que marca la consueta, i que aporten un gran caràcter místic a esta entranyable peregrinació. Això mateix, al costat de l’alt valor etnològic, històric i cultural que posseeix, va ser determinant perquè el Ple del Consell aprovés a l’abril del 2016 la seua declaració com Bé d’Interès Cultural Immaterial; al costat de Els Pelegrins de Les Useres. Esta rogació també forma part del projecte Camins del Penyagolosa, impulsat per la Diputació Provincial, perquè Unesco reconega els camins de peregrinació de l’interior de Castelló com a Patrimoni Mundial.

Leave a Reply

Your email address will not be published.