fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Cap de setmana de tradici贸 i devoci贸 a Culla

Cap de setmana de tradici贸 i devoci贸 a Culla

Com cada divendres i dissabte de la setmana del Corpus Christi, els ve茂ns de Culla van emprendre fidelment el cam铆 que, any rere any, els porta fins a l’ermita de Sant Joan de Penyagolosa.

Els dies 16 i 17 de juny, Culla va complir una vegada m茅s amb el costum dels seus ancestres. Com cada divendres i dissabte de la setmana del Corpus Christi, els ve茂ns de Culla van emprendre fidelment el cam铆 que, any rere any, els porta fins a l’ermita de Sant Joan de Penyagolosa, situada en el terme municipal de Vistabella del Maestrat.

Este ritu, que t茅 els seus or铆gens en l’Edat Mitjana, conserva els cants en llat铆 i el protocol escrupol贸s que marca la consueta, i que aporten un gran car脿cter m铆stic a esta entranyable peregrinaci贸. Aix貌 mateix, al costat de l’alt valor etnol貌gic, hist貌ric i cultural que posseeix, va ser determinant perqu猫 el Ple del Consell aprov茅s a l’abril del 2016 la seua declaraci贸 com B茅 d’Inter猫s Cultural Immaterial; al costat de Els Pelegrins de Les Useres. Esta rogaci贸 tamb茅 forma part del projecte Camins del Penyagolosa, impulsat per la Diputaci贸 Provincial, perqu猫 Unesco reconega els camins de peregrinaci贸 de l’interior de Castell贸 com a Patrimoni Mundial.

Leave a Reply

Your email address will not be published.