fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 amplia la zona de jocs infantils de la pla莽a de l’Obelisc al parc Ribalta

Castell贸 amplia la zona de jocs infantils de la pla莽a de l’Obelisc al parc Ribalta

La regidora de Sostenibilitat Ambiental, Sara Us贸, destaca “l’impuls del nou Govern al pulm贸 verd de Castell贸 en sol sis mesos”.

L’Ajuntament de Castell贸 ha escom茅s una nova actuaci贸 en el parc Ribalta despr茅s de la poda integral de sanejament i la millora del sistema de drenatge. En aquesta ocasi贸, la Regidoria de Sostenibilitat Ambiental ha apostat per ampliar la zona de jocs infantils i convertir la pla莽a de l’Obelisc del parc en un aut猫ntic espai d’oci per al p煤blic familiar. “El Govern municipal s’ha marcat com a objectiu recuperar el protagonisme social i cultural del Ribalta i en sis mesos hem escom茅s actuacions i impulsat projectes que aix铆 ho demostren”, ha defensat la regidora Sara Us贸.

Els elements que s’han instal路lat, ha detallat l’edil, consisteixen en un gronxador amb cistella, un tobogan per a beb茅s amb forma de fulla, un panell de jocs amb indicacions en braille per a persones amb defici猫ncia visual i tamb茅 adaptat per a persones amb mobilitat redu茂da, un arener i un circuit d’equilibri amb forma de cuc. El gronxador, el tobogan i el circuit d’equilibri s’han situat sobre paviment de cautx煤. A m茅s, tamb茅 s’han col路locat tres cartells informatius sobre les edats recomanades i normes d’煤s.

La responsable de Sostenibilitat Ambiental ha explicat que “els jocs s’han instal路lat segons les edats per a les quals estan recomanats i s’ha cercat que desenvolupen la psicomotricitat o el tacte a m茅s, per descomptat, que siguen en un nou al路licient per a visitar el nostre pulm贸 verd”. Un dels jocs tamb茅 arreplega els punts cardinals en llenguatge de signes. “La inversi贸 ha superat els 16.000 euros”, ha apuntat Sara Us贸.

Aquesta actuaci贸 se suma a la poda intensiva a la qual s’ha sotm茅s el parc Ribalta 25 anys despr茅s de l’煤ltima i que t茅 com a objectiu sanejar els arbres d’aquest espai verd. A m茅s, l’Ajuntament de Castell贸 tamb茅 ha culminat les obres de millora del sistema de drenatge del parc Ribalta amb l’objectiu de reduir la p猫rdua d’arena en el cas que es produ茂squen episodis intensos de pluja. La Regidoria de Sostenibilitat Ambiental ha impulsat la col路locaci贸 de set arquetes m茅s una doble en l’andana central del parc “amb l’objectiu que, quan es produ茂squen pluges intenses, l’arena s’acumule en aquestes arquetes i es redu茂sca la quantitat de terra que es perd arrossegada per l’aigua”, ha explicat la regidora Sara Us贸.

Leave a Reply

Your email address will not be published.