fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 clausura un curs d’inform脿tica per a dones dins del projecte de Barris Interculturals

Castell贸 clausura un curs d’inform脿tica per a dones dins del projecte de Barris Interculturals

Un total de 20 persones de cinc pa茂sos diferents han participat en aquest programa que tamb茅 t茅 car脿cter intergeneracional.

La Regidoria de Benestar Social ha clausurat el curs d’inform脿tica a dones culturalment diverses, en el barri San Agust铆n i San Marcos denominat “Diferents en la igualtat” i que s’ha desenvolupat dins del projecte municipal Barris Interculturals.

Els objectius d’aquest pla s贸n promoure la participaci贸 de dones culturalment diverses en activitats conjuntes del barri, propiciar el canvi dels rols i empoderar a la dona davant qualsevol repte que se’ls presente.

Per a l’assoliment d’aquests objectius, s’han previst diverses accions tendents a introduir la perspectiva intercultural i de g猫nere, a trav茅s del treball en xarxa, amb els recursos del barri fomentant la seua participaci贸 activa i la dels/as ve茂ns/as, amb especial atenci贸 a la dona. Una de les accions realitzades 茅s el curs d’inform脿tica a dones culturalment diverses, en el qual han apr茅s el maneig b脿sic dels ordinadors.

Aquest curs ha servit d’una banda per a fomentar la conviv猫ncia entre les dones del barri procedents de diversos pa茂sos, cultures o religions, i per una altra ha sigut un marc adequat per a crear i/o fomentar la seua autoconfian莽a, m茅s si tenim en compte la seua edat i la creen莽a que les dones majors ja no s贸n a temps d’aprendre i cr茅ixer com a persones.

Han sigut 20 les persones inscrites, ja que tamb茅聽han participat homens, de diversos pa茂sos d’origen: 12 d’Espanya, 3 de Col貌mbia, 1 de Romania, 3 de Vene莽uela i 1 de Guinea, amb una mitjana d’edat de 45 anys, no obstant a莽貌, els rangs d’edat van des dels 18 o 20 anys fins als 60, 65, 75 i 76 pel que aquesta acci贸 no solament 茅s intercultural, sin贸 que tamb茅 t茅 car脿cter intergeneracional. El curs s’ha impartit per personal voluntari de AMICS.

Aquest curs s’emmarca en el II Pla Castell贸 Ciutat Intercultural 2012-2016, que s’est脿 desenvolupant a trav茅s del Negociat d’Immigraci贸 i Conviv猫ncia Social-AMICS de la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Castell贸.

Leave a Reply

Your email address will not be published.