fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 distingeix a les Comissions de Gaiata com a primeres Ermitanes Honor铆fiques de la Magdalena

Castell贸 distingeix a les Comissions de Gaiata com a primeres Ermitanes Honor铆fiques de la Magdalena

“Des d’avui el nom del vostre col路lectiu s’inscriu en l’hist貌ric llistat d’ermitans que han tingut l’honor i la fortuna de cuidar de la nostra ermita, de la nostra Magdalena.

Em complau encarregar-vos ac铆 i ara una tasca que vos resultar脿 molt f脿cil: treballeu amb tot el vostre talent i il路lusi贸 perqu猫 la societat de Castell贸 no perda l’inter猫s i l’estima per la seua hist貌ria i les seues tradicions i perqu猫, lluny de convertir-se en valors absoluts de divisi贸 i conflicte, s脿piga aprendre i gaudir dels seus or铆gens i el seu recorregut hist貌ric i trobar en ells els fonaments de la seua identitat com a poble”, aix铆 s’ha dirigit el regidor d’Ermites, Enric Porcar, a les comissions de gaiata de la ciutat per a nomenar-les avui com a noves Ermitanes Honor铆fiques de l’ermita de la Magdalena.

Per la seua banda, l’alcaldessa, Amparo Marco, ha ressaltat que “les comissions de gaiata no sou qualsevol col路lectiu ciutad脿. Des de fa m茅s de 70 anys sou el cor de les Festes de la Magdalena, vau ser fonamentals en la seua configuraci贸 moderna com a festes principals de tota la ciutat i des de 1945 fins avui heu representat a Castell贸 en moltes i molt significatives ocasions”.

“La vostra estima per les Festes de la Magdalena i el vostre comprom铆s gener贸s cap a la ciutat de Castell贸 seran, una vegada m茅s, determinants del consens ciutad脿. Comptem amb les comissions de gaiata per a deixar de costat els l铆mits estrets i les ambicions massa modestes, comptem amb vosaltres per a fer de les Festes de la Magdalena i de la ciutat de Castell贸 un referent cultural d’harmonia entre la tradici贸 i la modernitat en un escenari d’acolliment per a totes i tots. A莽貌 茅s precisament el que hui simbolitza aquesta ermita de la Magdalena, que durant segles ha sigut espai de renovaci贸 personal i comunit脿ria, talaia des de la qual albirar alhora passat, present i futur com煤 del nostre poble”, ha continuat Marco.

La primera edil ha finalitzat dient que “des d’avui vosaltres teniu les claus de la Magdalena i estic segura que ser脿 per a tenir les portes de tot el que la Magdalena simbolitza ben obertes, de bat a bat, per a tota la gent de bona voluntat”.

El regidor d’Ermites tamb茅 ha volgut aclarir que la distinci贸 d’Ermitanes Honor铆fiques de la Magdalena naix amb la clara vocaci贸 de convertir-se “en la m脿xima distinci贸 que l’Ajuntament de Castell贸 atorga a una entitat, agrupaci贸 o individu per la seua labor per fer m茅s gran Castell贸 i per portar el nom de la ciutat” i ha continuat explicant que des del Govern Municipal “confiem que aquest c脿rrec honor铆fic, que avui es concedeix per primera vegada, contribu茂sca a la revaloraci贸 de la Magdalena i de tot el que simbolitza; que contribu茂sca a una major identificaci贸 dels castellonencs i les castellonenques amb el patrimoni cultural que conformen es Castell Vell, la Romeria de les Canyes, declarada recentment B茅 d’Inter猫s Cultural, i l’ermita de la Magdalena”.

Durant l’acte, que ha comen莽at a ritme de m煤sica de la Colla de Dol莽ainers i Tabaleters, l’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, li ha lliurat les claus de l’ermita de la Magdalena a Carlos Chipirraz, com a president de la Gestora de Gaiates, qui ha obert les seues portes mentre el regidor d’Ermites, Enric Porcar, demanava a la mateixa alcaldessa que nomenara les comissions de gaiata de la ciutat com a “noves Ermitanas Honor铆fiques de la Magdalena, pel treball desenvolupat des de 1945 fins a l’actualitat en l’organitzaci贸, dinamitzaci贸 i promoci贸 de les Festes de la Magdalena i tamb茅 com a representants de la ciutat per tot el territori valenci脿 i altres territoris de l’estat i internacionals”.

Aix铆, amb la Marxa de la Ciutat tocada per dol莽aines i tabals, el pen贸 de la Gestora de Gaiates, al costat del president de la Gestora, ha entrat en l’ermita per a posicionar-se a un costat del xicotet altar de la Magdalena.

La cerim貌nia, condu茂da per Fernando Vilar, tamb茅 ha servit com a acte d’agra茂ment a la labor realitzada per Miguel 脕ngel Mulet com a ermit脿 de la Magdalena durant els 煤ltims 16 anys. L’alcaldessa, Amparo Marco, ha volgut donar-li les gr脿cies “en nom propi i en representaci贸 de la ciutat pels anys que has tingut cura d’aquest lloc emblem脿tic del nostre poble i has ensenyat a totes aquelles persones que t’ho han demanat a valorar-lo hist貌ricament i estimar-lo com a s铆mbol de Castell贸 de la Plana”.

Finalment, Enric Porcar, ha agra茂t a Mulet “no solament el teu treball a favor del patrimoni cultural, sin贸 tamb茅 per haver ent猫s la import脿ncia d’aquest canvi, el de convertir en c脿rrec d’ermit脿 de la Magdalena en un c脿rrec honor铆fic de car脿cter anual, amb el qual recon猫ixer el comprom铆s ciutad脿 de persones i col路lectius en qualsevol dels 脿mbits de l’activitat ciutadana”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.