fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló estrena la ruta turística d’arqueologia amb una visita guiada al Castell Vell i la Magdalena

Castelló estrena la ruta turística d’arqueologia amb una visita guiada al Castell Vell i la Magdalena

El Patronat Municipal de Turisme ha impulsat el primer circuit de visites guiades a la ciutat per a promocionar el turisme urbà.

“Molt Castelló per descobrir”. Este és el lema del nou programa de visites guiades impulsat pel Patronat Municipal de Turisme amb l’objectiu de “promocionar el potencial turístic de la ciutat i del Grau i contribuir a la desestacionalització de la demanda”, segons ha explicat la regidora Patricia Puerta, qui ha recordat que les rutes guiades van arrancar a la fi de setembre amb un circuit cultural per la ciutat en una iniciativa que compta amb la participació de l’Associació de Guies Turístiques de Castelló. Este dissabte, 28 d’octubre, s’estrena la ruta dedicada a l’arqueologia.

Esta ruta, de caràcter gratuït, permetrà descobrir a través d’una visita guiada l’ermitori de la Magdalena i es Castell Vell. La durada prevista de l’activitat és d’1,5 hores i per a reservar plaça solament cal dirigir-se a l’Oficina de Turisme situada en la Casa Abadia, cridar al telèfon 964 35 86 88 o enviar un correu electrònic a castellon@touristinfo.net.

La ruta d’arqueologia acostarà als visitants al turó on se situa l’ermitori de la Magdalena i es Castell Vell, que constitueix un important referent paisatgístic en l’entorn des de, on a més, es disposa d’una àmplia panoràmica del litoral de Castelló.

L’Ajuntament de Castelló, a través del Patronat Municipal de Turisme, ha dissenyat per primera vegada este programa de rutes guiades per a acostar el patrimoni, la gastronomia, la cultura o l’oferta comercial de la ciutat als qui la visiten.

S’han dissenyat tres tipus de rutes: les temàtiques, amb tres visites guiades diferents d’arqueologia, art urbà i Castelló de prop; les marítimes, amb visita guiada pel Grau de Castelló, i les culturals, amb un recorregut urbà pels principals referents patrimonials que es realitzen els dimecres i dissabtes fins a desembre a les 12:00 hores amb eixides des de la Casa Abadia, llevat dels dies 28 d’octubre, 25 de novembre i 30 de desembre. Totes són gratuïtes, la seua durada oscil·larà entre una hora i una hora i mitja, l’itinerari es farà a peu i el màxim per grup serà de 35 persones.

Les rutes temàtiques es realitzaran durant el dia i s’han dissenyat per a donar a conèixer Castelló de prop, el seu patrimoni, les seues pintures, les seues escultures, el seu art urbà i la seua arqueologia a través de tres visites diferents. L’arqueològica, amb parada al Castell Vell i l’ermita de la Magdalena; la d’art urbà, en la qual es visitaran parcs i places de la ciutat com el Ribalta i els seus edificis modernistes; la plaça Hort dels Corders i l’escultura homenatge de Ripollés al Filaor i Menaor; la plaça de l’Herba des de la Llotja Cànem, la plaça Major, la plaça Santa Clara i l’escultura homenatge als orígens de Castelló de l’escultor Llorens Poy.

La tercera d’estes visites temàtiques s’ha denominat ‘Castelló de prop’. Este circuit acosta a veïns i a visitants a les diferents institucions de la ciutat i al patrimoni cultural que estes atresoren. Durant esta visita es podrà conèixer l’Ajuntament, el seu saló de plens i les seues pintures al·legòriques; la Diputació de Castelló, el seu saló de plens i els murals de Traver Calçada, així com la Casa dels Caragols, amb un recorregut per la planta noble.

Les rutes marítimes s’han dissenyat com a visita nocturna al Grau, en un itinerari que té parada en el port, l’edifici Morú, el far i la Panderola. Finalment, s’han previst rutes culturals amb itineraris tan diürns com a nocturns, on es podrà visitar el Castelló més emblemàtic visitant els seus espais, edificis i monuments més destacats com la Llotja del Cànem, el Fadrí, la plaça Major, el parc Ribalta, La Farola… Les pròximes visites guiades al Grau estan previstes per al diumenge 5 de novembre i el diumenge 3 de desembre.

“D’esta manera, passejant per la ciutat es coneixerà, es descobrirà i es podrà gaudir de Castelló des d’un punt de vista diferent. Descobrir la història de la nostra ciutat, conèixer de prop l’art urbà, l’arqueologia, la pintura i les cultures que han passat per la nostra terra”, ha expressat la regidora Patricia Puerta. La informació està disponible en la pàgina web www.castellonturismo.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published.