Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló exalta la figura dels Pregoners de la Magdalena 2017 en l’acte de presentació oficial

Castelló exalta la figura dels Pregoners de la Magdalena 2017 en l’acte de presentació oficial

Miguel Tirado i Javier Francés han cantat per primera vegada el Pregó davant de més d’un centenar de persones

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha presidit avui, al costat de la regidora de Festes, Sara Usó, i la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, l’acte de nomenament del Pregoner de les Festes de la Magdalena del 2017, Miguel Tirado Alegre, i el Pregoner infantil, Javier Francés Flor, al que també han assistit membres de la corporació municipal, reines de les Festes amb les seues corts i representants de la Junta de Festes.

En l’acte, l’alcaldessa ha fet oficial el nomenament dels pregoners, els ha imposat el pin de l’escut de la ciutat i els ha fet lliurament d’un exemplar del Pregó Infantil que va escriure Vicent Pau Serra i Fortuño i d’una còpia del Pregó de Bernat Artola. A continuació, els pregoners han cantat per primera vegada el text davant dels més de 100 assistents que han omplert el Saló de Plens.

Amparo Marco ha explicat que amb aquest acte, que s’ha celebrat per segon any consecutiu al Saló de Plens del Palau Municipal, “volem donar-li als pregoners i a tot allò que representen la dignitat que mereixen, una dignitat que –tot i estar des de sempre ben reconeguda al cor de la majoria de castellonenques i castellonencs— les institucions responsables de l’organització de les Festes no havien sabut donar-li forma ni visibilitat fins a l’any passat”. Per això, l’alcaldessa ha mostrat el compromís de l’Ajuntament de “millorar la presència dels pregoners i dels seus acompanyaments de prohoms i sequiers en les respectives cavalcades”.

Marco, ha felicitat i ha agraït a Santiago López i a Hugo Sánchez la magnífica representació de l’Alcaldia que van fer l’any passat com a pregoners, i ha donat la benvinguda, en nom de tota la ciutat, a Miguel Tirado i Javier Francés. L’alcaldessa ha explicat que “els dos pregoners proveniu de dues famílies ben lligades a l’estima compromesa pel nostre poble i per la festa. Com no esmentar avui, en aquest acte, a ton pare, Miguel, el gran “Micalet” Tirado Alicart, un dels primers pregoners de la història de les nostres Festes i el segon que en més ocasions ha cantat el Pregó. I com no esmentar avui, estimat Javier, la teua il·lusió des de ben xicotet per cantar el Pregó, que et va dur en dues ocasions a ser el pregoner al teu col·legi de primària i a tindre l’oportunitat de compartir amb el mateix poeta Vicent Pau Serra i Fortuño la il·lusió i l’estima per la festa dels xiquets de Castelló”.

“Les Festes de la Magdalena ja són ben a prop. Amaniu-vos per a viure aquesta meravellosa experiència i per a fer-nos-la viure a tots, l’experiència del nostre amor per Castelló, per la seua història i la seua tradició, pel seu present de llibertat i pluralitat, i també pels seus projectes de futur” ha conclòs l’alcaldessa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.