fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 posa en valor la restauraci贸 del Castell Vell a trav茅s de confer猫ncies i exposicions

Castell贸 posa en valor la restauraci贸 del Castell Vell a trav茅s de confer猫ncies i exposicions

L’alcadesa, Amparo Marco, i la regidora de Cultura, Ver贸nica Ruiz participen en la inauguraci贸 i primera sessi贸 de les jornades.

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, i la regidora de Cultura, Ver贸nica Ruiz, han participat aquesta vesprada en la inauguraci贸 i primera sessi贸 de les Jornades de Posada en Valor del Castell Vell de Castell贸, organitzades pel Servei Territorial de Cultura i Esport de Castell贸, en col路laboraci贸 amb la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castell贸.

Aquestes jornades pretenen posar en valor el proc茅s de restauraci贸 i de recuperaci贸 del Castell Vell. Mitjan莽ant les exposicions i pon猫ncies, que se succeiran entre avui i el pr貌xim 28 d’abril, es pret茅n acostar aquesta construcci贸 emblem脿tica a la ciutadania de Castell贸. L’enfocament pret茅n abordar una recopilaci贸 fotogr脿fica de troballes, planimetries i de les mostres liter脿ries i simb貌liques sobre aquest edifici al llarg de la seua hist貌ria.

A m茅s, les confer猫ncies abordaran temes tan interessants com la visi贸 historiogr脿fica del Castell Vell, les t猫cniques constructives utilitzades per a la restauraci贸 del mateix, les troballes realitzades en el lloc, els s铆mbols ‘castelloners’ en el seu entorn, aix铆 com una proposta d’unitat did脿ctica per a escolars sobre l’hist貌ric conjunt arquitect貌nic.

Al llarg de les diferents fases de restauraci贸 i excavacions al Castell Vell, aquest ha anat recuperant part de la imatge que va tenir hist貌ricament com a representant de l’arquitectura militar isl脿mica del nostre municipi fins a l’arribada de Jaume I en el segle XIII.

En el conjunt arquitect貌nic destaca la construcci贸 de la t脿pia al voltant de tot l’edifici amb terra, pedres i cal莽. Els vestigis del castell van ser precedits per altres empla莽aments humans de temps dels 铆bers i anteriors, aix铆 com poblat rom脿 arran de la troballa de monedes, cer脿mica sigilata, entre uns altres tipus de materials.

Leave a Reply

Your email address will not be published.