fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló posa en valor la restauració del Castell Vell a través de conferències i exposicions

Castelló posa en valor la restauració del Castell Vell a través de conferències i exposicions

L’alcadesa, Amparo Marco, i la regidora de Cultura, Verónica Ruiz participen en la inauguració i primera sessió de les jornades.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i la regidora de Cultura, Verónica Ruiz, han participat aquesta vesprada en la inauguració i primera sessió de les Jornades de Posada en Valor del Castell Vell de Castelló, organitzades pel Servei Territorial de Cultura i Esport de Castelló, en col·laboració amb la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló.

Aquestes jornades pretenen posar en valor el procés de restauració i de recuperació del Castell Vell. Mitjançant les exposicions i ponències, que se succeiran entre avui i el pròxim 28 d’abril, es pretén acostar aquesta construcció emblemàtica a la ciutadania de Castelló. L’enfocament pretén abordar una recopilació fotogràfica de troballes, planimetries i de les mostres literàries i simbòliques sobre aquest edifici al llarg de la seua història.

A més, les conferències abordaran temes tan interessants com la visió historiogràfica del Castell Vell, les tècniques constructives utilitzades per a la restauració del mateix, les troballes realitzades en el lloc, els símbols ‘castelloners’ en el seu entorn, així com una proposta d’unitat didàctica per a escolars sobre l’històric conjunt arquitectònic.

Al llarg de les diferents fases de restauració i excavacions al Castell Vell, aquest ha anat recuperant part de la imatge que va tenir històricament com a representant de l’arquitectura militar islàmica del nostre municipi fins a l’arribada de Jaume I en el segle XIII.

En el conjunt arquitectònic destaca la construcció de la tàpia al voltant de tot l’edifici amb terra, pedres i calç. Els vestigis del castell van ser precedits per altres emplaçaments humans de temps dels íbers i anteriors, així com poblat romà arran de la troballa de monedes, ceràmica sigilata, entre uns altres tipus de materials.

Leave a Reply

Your email address will not be published.