fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 s’uneix al Dia de l’Arbre amb la plantaci贸 de 400 pins i alzines en la Magdalena

Castell贸 s’uneix al Dia de l’Arbre amb la plantaci贸 de 400 pins i alzines en la Magdalena

Prop de mig centenar de persones de grups de scout, esportius i col路legis confirmen la seua assist猫ncia a la jornada.

L’Ajuntament de Castell贸 se suma a la celebraci贸 del Dia de l’Arbre aquest diumenge, 31 de gener, amb la plantaci贸 de 400 exemplars de pins聽(Pinus halepensis) i alzines (Quercus ilex). “Aquesta jornada de reforestaci贸 es realitzar脿 en una parcel路la de titularitat municipal situada en la partida de la Magdalena”, segons ha explicat la regidora de les 脿rees d’Agricultura i Sostenibilitat Ambiental, Sara Us贸.

La zona a repoblar est脿 en la punta nord del terme, limita amb els termes municipals de Benic脿ssim i Borriol i est脿 molt pr貌xima al Parc Natural del Desert de les Palmes, en la zona denominada Roca Blanca. El punt de trobada s’ha fixat en l’esplanada enfront de l’ermita de la Magdalena, a les 10:00鈥痟, “per des d’all铆 acostar-nos en el menor nombre possible de vehicles fins a l’inici de la ruta a peu, en l’acc茅s al Mas de Xiva de la carretera que porta al Desert, just abans de la urbanitzaci贸 del Refugi”, ha afegit Us贸.

Des d’aquest entrador del Mas de Xiva es realitzar脿 una ruta a peu apta per a tots els p煤blics fins a l’脿rea de plantaci贸 triat, d’uns 1.600 metres, una zona escarpada que ha sigut objecte de repoblacions anteriors. Cal dur dos litres d’aigua per a regar i roba c貌moda.

La regidora ha agra茂t “el suport dels operaris de la Brigada Municipal d’Agricultura sense els quals no seria possible la realitzaci贸 d’aquesta jornada amb la qual la ciutat de Castell贸 s’adhereix a la celebraci贸 del Dia de l’Arbre”. L’Ajuntament de Castell贸 subministrar脿 als assistents tot el material de plantaci贸 necessari, inclosos els arbres a plantar, 400 unitats entre pi聽(Pinus halepensis) i alzines (Quercus ilex).

Segons ha explicat la responsable d’Agricultura i Sostenibilitat Ambiental, hi ha confirmaci贸 de l’assist猫ncia de 45 persones del grup Scout Quo Vadis, aix铆 com d’algun col路legi de la ciutat i associacions esportives locals. “Agra茂m el comprom铆s ambiental i social de totes les persones que preveuen sumar-se a aquesta festa de l’arbre per a millorar la qualitat ambiental d’un paratge com a est, situada en la partida de la Magdalena”, ha concl貌s Sara Us贸.

Leave a Reply

Your email address will not be published.