fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló s’unix a l’AVL per a crear una programació estable de cinema en valencià

Castelló s’unix a l’AVL per a crear una programació estable de cinema en valencià

Mezquita senta les bases per a la signatura d’un conveni que intensificaria la col•laboració amb l’entitat.

El departament de Plurilingüisme i Foment del Valencià treballa per a desenvolupar una programació “regular i estable”, de cinema en la nostra llengua, com ha avançat el regidor de l’àrea, Francesc Mezquita. El consistori s’ajudarà en este projecte de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), amb els representants de la qual s’ha reunit l’edil esta setmana.

De fet, ambdues parts han abordat la signatura d’un conveni de col·laboració que permeta portar a terme esta oferta cultural. Amb la iniciativa, “donaríem cabuda a les i els professionals de l’audiovisual en valencià i impulsaríem la producció en la nostra llengua i en el nostre territori, amb la creació de noves oportunitats creatives i laborals”, en paraules del regidor.

En este sentit, cal recordar l’èxit de públic de l’últim cicle de cinema en valencià, al qual van assistir vora mig miler de persones. El programa incloïa tres cintes que van ser projectades al Teatre del Raval durant el mes de novembre.

Com ha avançat Mezquita, a l’acord amb l’AVL també s’incorporaria l’edició conjunta de publicacions d’interès popular, com ara receptaris, manuals de salut o guies de consells pràctics. Així mateix, el consistori preveu l’organització de jornades professionals sobre diferents àmbits lingüístics que se celebraran a partir d’este 2020 i per a les quals preveu comptar amb el suport de l’Acadèmia.

El regidor de Plurilingüisme ha incidit en la necessitat de fomentar l’ús del valencià en àmbits en què habitualment no es realitzen campanyes. “Facilitarem la redacció i traducció de textos i impulsarem l’ús de la nostra llengua en sectors com el jurídic i l’econòmic per garantir el dret de tota la ciutadania a expressar-se i ser atesa en la llengua que cooficial que trien”, ha conclòs.

Leave a Reply

Your email address will not be published.