fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 s’unix a l’AVL per a crear una programaci贸 estable de cinema en valenci脿

Castell贸 s’unix a l’AVL per a crear una programaci贸 estable de cinema en valenci脿

Mezquita senta les bases per a la signatura d’un conveni que intensificaria la col鈥aboraci贸 amb l’entitat.

El departament de Pluriling眉isme i Foment del Valenci脿 treballa per a desenvolupar una programaci贸 “regular i estable”, de cinema en la nostra llengua, com ha avan莽at el regidor de l’脿rea, Francesc Mezquita. El consistori s’ajudar脿 en este projecte de l’Acad猫mia Valenciana de la Llengua (AVL), amb els representants de la qual s’ha reunit l’edil esta setmana.

De fet, ambdues parts han abordat la signatura d’un conveni de col路laboraci贸 que permeta portar a terme esta oferta cultural. Amb la iniciativa, “donar铆em cabuda a les i els professionals de l’audiovisual en valenci脿 i impulsar铆em la producci贸 en la nostra llengua i en el nostre territori, amb la creaci贸 de noves oportunitats creatives i laborals”, en paraules del regidor.

En este sentit, cal recordar l’猫xit de p煤blic de l’煤ltim cicle de cinema en valenci脿, al qual van assistir vora mig miler de persones. El programa inclo茂a tres cintes que van ser projectades al Teatre del Raval durant el mes de novembre.

Com ha avan莽at Mezquita, a l’acord amb l’AVL tamb茅 s’incorporaria l’edici贸 conjunta de publicacions d’inter猫s popular, com ara receptaris, manuals de salut o guies de consells pr脿ctics. Aix铆 mateix, el consistori preveu l’organitzaci贸 de jornades professionals sobre diferents 脿mbits ling眉铆stics que se celebraran a partir d’este 2020 i per a les quals preveu comptar amb el suport de l’Acad猫mia.

El regidor de Pluriling眉isme ha incidit en la necessitat de fomentar l’煤s del valenci脿 en 脿mbits en qu猫 habitualment no es realitzen campanyes. “Facilitarem la redacci贸 i traducci贸 de textos i impulsarem l’煤s de la nostra llengua en sectors com el jur铆dic i l’econ貌mic per garantir el dret de tota la ciutadania a expressar-se i ser atesa en la llengua que cooficial que trien”, ha concl貌s.

Leave a Reply

Your email address will not be published.