fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Desenes de pares, mares i professorat de Borriana ja saben “Com parlar de Sexualitat” amb adolescents

Desenes de pares, mares i professorat de Borriana ja saben “Com parlar de Sexualitat” amb adolescents

La regidoria de Sanitat i la Unitat de Salut Sexual i Reproductiva del Centre de Salut II de la ciutat ha oferit una xerrada per millorar la comunicació a l’hora de parlar sobre sexualitat.

L’Auditori Juan Varea de Borriana s’ha omplit de mares, pares, professores i professors de xiquets, xiquetes i adolescents de la ciutat que han pogut millorar la seua capacitat comunicativa a l’hora de parlar de sexualitat gràcies a la xerrada organitzada pel Centre de Salut II i la regidoria de Sanitat.

La infermera Elvira Monferrer, la ginecòloga Jéssica Nogueira i el psicòleg Pedro Bataller han explicat durant aproximadament 45 minuts algunes de les tècniques, i també alguns dels errors que molts adults cometen a l’hora de parlar de sexualitat amb els seus fills i filles o alumnes. A continuació s’ha obert un torn de preguntes per resoldre el possibles dubtes de familiars i professorat que no s’hagueren pogut resoldre durant la intervenció inicial de tots tres especialistes. La primera de les especialistes en intervindre ha estat la ginecòloga del mateix Centre de Salut Integrat II de Borriana, Jéssica Nogueira que entre d’altres aspectes ha volgut remarcar com a concepte important «que s’entén per adolescència i en quins moments, per exemple, hem de realitzar les primeres revisions ginecològiques a les adolescents» a més de explicar als assistents les peculiaritats «dels distints mètodes anticonceptius i com tractar el tema a nivell comunicatiu amb els fills, les filles o l’alumnat».

A continuació ha estat el psicòleg Pedro Bataller qui ha oferit els seus coneixements i «tècniques per a establir una comunicació fluida en l’àmbit de la sexualitat» fent que la confiança en siga la clau per un aprenentatge en els primers passos i experiències sexuals. I finalment, la infermera del centre, Elvira Monferrer també ha donat algunes de les claus a nivell mèdic per deixar de tractar la sexualitat amb els adolescents com un tema tabú i ampliar les capacitats comunicatives entre adults i joves.

Tal i com ha explicat el regidor de Sanitat de l’Ajuntament de Borriana, Manel Navarro, “estem contents de vore com pares, mares i el conjunt de docents de Borriana ha respost a la cridada que se’n fa tant des de la regidoria com des del Centre de Salut II de la ciutat, ja que tan els conceptes tractats durant la xerrada, com les solucions o fórmules a utilitzar a l’hora de parlar de sexualitat amb els adolescents, sovint se’ns escapen a la majoria de la ciutadania, i per tant, avui molts hem eixit de l’auditori amb més eines per millorar eixa comunicació”.

I també l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, que no ha volgut perdre’s l’acte i ha «agraït als professionals dels centres de salut de Borriana que vagen més enllà de l’atenció diària y constant als pacients, i traslladen els seus coneixements i experiència tant a pares i mares com als docents que treballen dia a dia amb adolescents».

Leave a Reply

Your email address will not be published.