fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Diputaci贸 fomenta la Setmana Santa amb el seu suport a ‘La Passi贸’ de Borriol i de Torreblanca

Diputaci贸 fomenta la Setmana Santa amb el seu suport a ‘La Passi贸’ de Borriol i de Torreblanca

La Diputaci贸 incentivar脿 el turisme religi贸s aquesta Setmana Santa amb el seu suport a ‘La Passi贸’ tant de Borriol com de Torreblanca per la seua condici贸 de referents dins del calendari d’esdeveniments culturals i tradicionals programats per a la setmana vinent. Per a a莽貌, el Govern Provincial destinar脿 12.000 euros a cadascun dels municipis per a la celebraci贸 de sengles representacions.

El vicepresident i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha explicat que a trav茅s d’aquest suport econ貌mic “posem el valor l’excel路lent agenda religiosa que omple els nostres carrers durant Setmana Santa al mateix temps que afavorim l’organitzaci贸 de dos actes que per espectacularitat mobilitzen a grans masses d’espectadors”.

De fet, ‘La Passi贸’ de Borriol que se celebrar脿 dijous que ve a les 22.00 hores sota el nom ‘Nova Jerusalem’ est脿 declarada festa d’Inter茅s Tur铆stic Provincial i mobilitza a centenars de persones, igual que ‘La Passi贸’ de Torreblanca, amb quasi 40 anys d’antiguitat.

D’aquesta manera, la Diputaci贸 afavoreix la celebraci贸 de dues convocat貌ries que tal com ha subratllat el vicepresident provincial conjuminen “sota el fervor de la Setmana Santa, l’aposta d’aquesta administraci贸 per fer de les propostes culturals i tradicionals un reclam tur铆stic que atraga riquesa i dinamitze els nostres pobles”.

Respatler al patrimoni religi贸s provincial
Aquestes apostes per difondre i aprofitar el patrimoni religi贸s provincial per a generar oportunitats de desenvolupament econ貌mic no s贸n a茂llades. De fet, aquesta mateixa setmana la Diputaci贸 de Castell贸 s’ha aliat amb la Di貌cesi de Sogorb-Castell贸 i el Bisbado de Tortosa per a recuperar, protegir i divulgar el patrimoni sacre castellonenc. El president del Govern Provincial, Javier Moliner, hi va signar aquest divendres un acord de col路laboraci贸 amb els bisbes Enrique Benavent i Casimiro L贸pez a fi de materialitzar una alian莽a que permetr脿 “recuperar l’esplendor art铆stica de nombroses peces religioses i, amb a莽貌, real莽ar una part important de la nostra hist貌ria i llegat cultural”.

Per a a莽貌, la instituci贸 provincial aportar脿 50.000 euros per a cada bisbat a fi de contractar personal especialitzat en restauraci贸 i intensificar “el comprom铆s clar i decidit d’aquesta instituci贸 per assegurar el llegat eclesi脿stic i els tresors art铆stics que guarden les nostres institucions religioses. Fa m茅s de tres d猫cades que estem treballant per retornar tota l’esplendor a les nostres peces m茅s preuades gr脿cies a l’excel路lent treball que realitzen les mans prodigioses dels professionals del Servei de Restauraci贸 de la Diputaci贸”. A m茅s, l’exposici贸 d’aquestes importants peces generen un important flux de visitants, que revitalitza el turisme de les comarques que les acullen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.