fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Educació informa la comunitat educativa sobre el pla ‘MULAN’ que clarifica les diferents eines de treball en línia amb l’alumnat

Educació informa la comunitat educativa sobre el pla ‘MULAN’ que clarifica les diferents eines de treball en línia amb l’alumnat

El Model unificat lectiu d’activitats no presencials (MULAN) diferencia els portals de treball en línia per etapes educatives.

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha conformat un pla d’acció per a l’acompanyament en l’educació a distància en totes les modalitats, cursos i cicles de l’educació valenciana per fer front a la suspensió temporal de les classes presencial amb motiu de l’alerta sanitària causada pel virus COVID-19.

Així, i amb l’assessorament dels experts de la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC) de la Generalitat, Educació ha desenvolupat un pla unificat de docència digital per tal d’impartir de manera no presencial les activitats i la formació corresponents a les diverses etapes escolars.

Les sigles d’este model unificat lectiu d’activitats no presencials, ‘MULAN’, formen l’acrònim que recorda a la llegendària heroïna xinesa Hua Mulan del segle VI que simbolitza la lluita de tot un poble contra l’invasor: “A això aspira a ser ‘MULAN’, el símbol del fet que treballant conjuntament podem guanyar la batalla al COVID-19 tal com està fent el poble xinés”, ha subratllat el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà.

“Hem de fer tots els esforços per tal de garantir l’accés a un dret fonamental com és l’educació per les extraordinàries circumstàncies en les quals ens trobem actualment”, ha subratllat el titular d’Educació de la Generalitat, “i este és l’esperit de ‘MULAN'”, ha afegit Marzà, “un pla diversificat respecte a les tecnologies que el constituïxen però amb un objectiu únic: garantir la docència en línia a l’alumnat, i ajudar el professorat en l’accés a estes eines”.

El conseller ha ressaltat que “tot este desplegament tecnològic naix amb la voluntat de fer costat a tots els i les docents, que són la clau per a garantir, en estos moments de dificultat extraordinària, l’accés de l’alumnat a l’educació i per a intentar que tinguen unes rutines de treball a casa tutoritzades. Per a fer-ho, des de la Conselleria volem reivindicar i agrair a tot el professorat els excepcionals esforços que fan per tal de superar esta situació mai viscuda abans”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.