fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El 54 Sexenni de Morella compta amb el segell europeu de patrimoni

El 54 Sexenni de Morella compta amb el segell europeu de patrimoni

Avui, 14 de febrer, fa 345 anys del vot del poble per a celebrar esta festa extraordinària que té lloc cada sis anys.

El 54 Sexenni compta amb el segell europeu de patrimoni amb la seua celebració este any. Fa unes setmanes, l’alcalde de la ciutat va sol·licitar l’ús d’este distintiu al Ministeri de Cultura, el qual el va atorgar. D’esta manera, es posa en valor la festa major de Morella com un esdeveniment rellevant dins del calendari cultural a Europa. Així, la festa extraordinària de Morella amb les seues danses úniques, la qual se celebra cada sis anys, rep este reconeixement tan important este 2018.

L’any 2018 és l’Any Europeu del Patrimoni Cultural. Este contempla diferents iniciatives i esdeveniments rellevants a tota Europa de forma que promou la participació i apropament de tots els europeus al seu patrimoni cultural.

El 54 Sexenni de Morella se celebra des del 18 fins al 27 d’agost del 2018 i és una festa declarada d’Interés Turístic Nacional i Bé d’Interés Cultural Immaterial. Així, amb el segell europeu de patrimoni, es reconeix també la seua importància en l’àmbit internacional.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “comptar amb este segell engrandeix la nostra ciutat i tot el seu patrimoni, tant material; com són els monuments, com immaterial, amb la nostra festa més important, el Sexenni i, sobretot, la implicació de tota la ciutat en esta celebració única i extraordinària”. L’edil ha aprofitat per a “convidar a tots i totes a gaudir del 54 Sexenni des del 18 fins al 27 d’agost i conéixer de primera mà esta festa tan especial per als morellans i morellanes”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.