fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El canvi clim脿tic protagonitza un cicle de confer猫ncies a Benicarl贸

El canvi clim脿tic protagonitza un cicle de confer猫ncies a Benicarl贸

La Regidoria de Medi Ambient col路labora en el cicle de confer猫ncies sobre canvi clim脿tic que portar脿 a Benicarl贸 alguns dels millors investigadors i divulgadors sobre el tema. La primera confer猫ncia tindr脿 lloc aquest dissabte, a c脿rrec del prestigi贸s cient铆fic Jordi Sol茅 i Oll茅.

L’Ajuntament de Benicarl贸, a trav茅s de la Regidoria de Medi Ambient, col路laborar脿 activament en el cicle de confer猫ncies que les organitzacions Ecologistes en Acci贸 de Vinar貌s i Ecologistes del S茅nia han programat per a aquesta primavera al voltant del canvi clim脿tic i els seus efectes. El regidor de Medi Ambient, Ximo Bueno, acompanyat dels representants d’Ecologistes en Acci贸 i d’Ecologistes del S茅nia, Quique Luque, Manel Mas i Alfredo Valdivieso, ha presentat avui les xarrades, que tenen com a principal objectiu sensibilitzar la societat sobre tot el que significa el canvi clim脿tic.

Per al regidor de Medi Ambient 芦Benicarl贸 s’implica en aquestes xarrades per la seua voluntat de ser ciutat educadora, 茅s a dir, que hem de crear consci猫ncia en els nostres ciutadans de tota la problem脿tica que se’ns ve a sobre amb el canvi clim脿tic, al mateix temps que col路laborem amb entitats locals i comarcals per tirar endavant projectes mediambientals禄.

La primera confer猫ncia tindr脿 lloc aquest dissabte, 12 de mar莽, amb el t铆tol ‘Per qu猫 aquesta crisi no s’acabar脿 mai’ a c脿rrec del prestigi贸s cient铆fic del CSIC Jordi Sol茅 i Oll茅, que explicar脿 els factors que determinen la depend猫ncia de la societat respecte del petroli i com la manera de viure de les persones est脿 causant greus problemes al medi ambient.

Per al 24 d’abril est脿 prevista la confer猫ncia de Jos茅 Anastasio Urra, professor de la Universitat de Val猫ncia, que parlar脿 sobre el col路lapse a qu猫 ens aboca el creixement actual. Urra 茅s un gran divulgador i explicar脿, amb dades, com la forma de vida actual est脿 causant seriosos impactes sobre el medi ambient.

Per finalitzar, el 24 de juny s’ha programat la confer猫ncia del cient铆fic, divulgador, escriptor, poeta i fil貌sof Jorge Riechmann, amb el t铆tol 芦Camins transitables i creixement禄. Riechmann d贸na confer猫ncies arreu del m贸n i ha publicat desenes de llibres sobre temes com els transg猫nics, l’alimentaci贸, el canvi clim脿tic o la depend猫ncia del petroli.

Paral路lelament, a Vinar貌s i la S茅nia tamb茅 s’han programat confer猫ncies a c脿rrec de Pedro Prieto, Jordi Vilardell i Federico Demaria.

El representant d’Ecologistes del S茅nia Manel Mas ha reconegut la tasca de tota la gent implicada en aquest cicle de confer猫ncies i ha destacat que aquesta iniciativa 芦posa en valor el nostre territori i el situa en el mapa cultural, tant de Castell贸 com de Tarragona禄.

Leave a Reply

Your email address will not be published.