fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El Castell de Pen铆scola rep a m茅s de 1.250 persones en la jornada de portes obertes per a celebrar el Dia Mundial del Turisme

El Castell de Pen铆scola rep a m茅s de 1.250 persones en la jornada de portes obertes per a celebrar el Dia Mundial del Turisme

La diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, ha destacat que de gener a agost l’hist貌ric recinte ha estat visitat per gaireb茅 214.000 persones.

El Castell de Pen铆scola va rebre ahir divendres la visita de 1.251 persones, que van respondre aix铆 a la jornada de portes obertes organitzada per la Diputaci贸 Provincial de Castell贸 amb motiu de la celebraci贸 del Dia Mundial del Turisme.

La diputada provincial de Cultura i Castells, Ruth Sanz, ha destacat l’important paper que exercix el castell, a nivell cultural i tur铆stic, situant-se en un dels monuments m茅s visitats i reconeguts del panorama nacional.

Des de gener fins a agost de 2019 el castell del Papa Luna ha registrat un total de 213.891 visites, una xifra molt similar a la del mateix per铆ode de 2018. “Es tracta d’un volum de visites molt important amb el qual es generen uns ingressos anuals per a les arques de la Diputaci贸 d’una mica m茅s d’un mili贸 d’euros”.

“S贸n xifres que conviden a l’optimisme i que es poden millorar en anys esdevenidors”, encara que la diputada ha advertit que “des de l’aprovaci贸 en 2014 del Pla Director del castell per part del Ministeri de Cultura s’ha produ茂t un canvi integral en el model de gesti贸, amb el qual s’aposta per la desestacionalitzaci贸 i es fuig de la cerca d’aflu猫ncies massives durant els mesos de juliol i agost”.

En la seua opini贸, “茅s important prendre consci猫ncia que un turisme invasiu pot esdevenir en amena莽a per a un monument en el qual en els 煤ltims anys s’han realitzat importants inversions de conservaci贸, adaptaci贸 ambiental, millora de la il路luminaci贸 i el so i instal路laci贸 de wifi”.

Sanz ha assenyalat que la jornada de portes obertes del castell de Pen铆scola d’ahir divendres “forma part de la inequ铆voca aposta de l’equip de govern de la nova Diputaci贸 pel turisme, sector que en l’actualitat genera el 10% dels llocs de treball que existixen en el m贸n”.

En este sentit, la diputada provincial de Turisme, Virginia Mart铆, ha informat que entre els mesos de gener i juliol de 2019 el nombre d’ocupacions vinculades al turisme ha crescut un 3,86% a la prov铆ncia. En estos moments, el sector genera el 9,64% del total de les ocupacions existents a les comarques de Castell贸.

Per a la diputada “s贸n xifres molt positives que reforcen el nostre relat sectorial i que demostren que el turisme 茅s una activitat econ貌mica de primer ordre”. El seg眉ent objectiu ha de ser “el d’aconseguir que genere un impacte econ貌mic transversal a tota la societat perqu猫 siga vertebrador del territori perqu猫 es tracta d’un sector amb capacitat per a impulsar l’economia de la prov铆ncia que a m茅s pot ajudar a aconseguir la igualtat de condicions de tots els castellonencs”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.