fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El Clot de Borriana es converteix en l’escenari de la pel·lícula “El cercle en l’aigua”

El Clot de Borriana es converteix en l’escenari de la pel·lícula “El cercle en l’aigua”

El director borrianenc Vicente Monsonís roda aquesta setmana en el paratge natural.

Que el Clot de la Mare de Déu o Estany de la Vila és, segurament, el paratge natural més conegut i reconegut per tots dins del terme municipal de Borriana, se li escapa a ben pocs. Per això, fins i tot pot arribar a convertir-se en el lloc perfecte per al marc físic en el qual desenvolupar un llibre o una pel·lícula. Aquest últim cas és el que ara mateix s’està donant en el paratge natural, ja que com ha pogut comprovar el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Borriana, Vicent Granel, “ja s’estan rodant algunes de les escenes de la pel·lícula “El cercle de l’aigua”, un film dirigit pel borrianenc Vicente Monsonís i en el qual fins i tot alguns dels actors extres que hem pogut veure avui que apareixen, també són gent de la nostra ciutat”.

L’obra teatral en la qual es basa “El cercle de l’aigua” per al desenvolupament de la trama cinematogràfica és “La Estancia” de Chema Cardeña, i en ella podem trobar-nos amb personatges com el mateix William Shakespeare. Sense voler desvetlar més secrets sobre el rodatge o el guió de la pròpia pel·lícula, la direcció ha explicat que “ja hem rodat en llocs com el castell de Benissanó o la localitat de Godella, ja que vam entendre que, com el Clot de la Mare de Déu són escenaris històrics que encaixen perfectament amb l’ambientació que volem per a la pel·lícula”.

El mateix director del film, Vicente Monsonís, explicava durant algun dels xicotets descansos del rodatge que s’ha dut a terme en el Clot que “es tracta d’una pel·lícula xicoteta però molt ambiciosa, i gràcies al gran equip de professionals que hem pogut reunir, esperem que estiga rodada en apenes unes tres setmanes, menys temps de l’habitual però suficient per a poder completar el rodatge”. Així, pel Camí del Marjalet de Borriana i els accessos i camins adjacents al Clot s’ha pogut veure aquest mateix matí a personatges del segle XVI, carruatges de l’època i fins i tot cavalls tirant per a completar alguna de les escenes exteriors de la pel·lícula “El cercle de l’aigua” que una vegada més ha volgut que el Clot de la Mare de Déu siga un dels paratges perfectes en els quals es desenvolupa la trama cinematogràfica.

Tal com explicava el propi Granel “una vegada més veiem les infinites possibilitats d’un paratge com el Clot de la Mare de Déu, en la qual es realitzen des d’activitats setmanals de conscienciació ambiental, campanyes de plantació d’arbres durant els dos últims anys o fins al rodatge d’una pel·lícula com aquesta”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.