fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El Dia de les paelles de Benicàssim rep la distinció de Festa d’Interés Turístic Autonòmic de la Comunitat Valenciana.

El Dia de les paelles de Benicàssim rep la distinció de Festa d’Interés Turístic Autonòmic de la Comunitat Valenciana.

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana de Turisme, ha fet lliurament a l’ajuntament de la distinció amb la presència dels impulsors d’esta festa que va néixer en 1980.

“Esta distinció no només és fruit del treball administratiu de l’ajuntament de Benicàssim demostrant la importància de la festa del dia de les Paelles, sinó de tota la gent de Benicàssim i la seua voluntat de fer gran la festa i la seua passió per la nostra ciutat”, ha dit l’alcaldessa del municipi, Susana Marqués en l’acte de lliurament de la distinció de Festa d’Interés Turístic Autonòmic de la Comunitat Valenciana.

L’acte ha estat molt emotiu lloc que en ell han participat els membres que van ser part de la primera Comissió de Festes de 1980 que va posar en marxa la festa que ara ha aconseguit la màxima distinció turística de la nostra Comunitat: Fulgencio Sánchez, Javier Tárrega Bellido, Antonio Alonso , Rafael Bellido, Francisco Clausell, José Tárrega, Fernando Bonet, Daura Bernal, Ramón Pallarés, Luis Bernal, Santiago Escuder, Francisco Alcaide, José Ferrara i Domingo Tárrega. També hi ha hagut un recordatori per als dos membres que no han pogut acudir per motius de salut: Javier Tárrega Bernal i Francisco Ariza i els membres ja morts, Juan Renau i José Gil.

El secretari autonòmic de turisme, Francesc Colomer, ha destacat l’important paper que juga el plat de la paella ja no només com a valor gastronòmic sinó com a esdeveniment social de germanor on es comparteixen moments d’amistat.

Susana Marqués ha assenyalat que “rebem la distinció de festa d’interès turístic de la Comunitat Valenciana, però la cosa no queda aquí. Volem continuar potenciant i conservant l’essència d’esta festa que no és una altra que la germanor i la convivència. Volem fer un pas més i anar també pel reconeixement nacional”.

L’alcaldessa ha agraït a la Generalitat i a tota la societat de Benicàssim la seua implicació en l’èxit d’este dia i els ha convidat a compartir un any més esta celebració i a continuar atraient més visitants fins a la nostra ciutat al voltant de les nostres paelles: “especialment vull agrair als hostalers, als comerciants, als voluntaris de les festes d’estos gairebé quaranta anys i, a tots i cadascun dels veïns de la ciutat, la seua vocació hospitalària i la seua voluntat de fer gran, no només el Dia de les Paelles, sinó també, fer gran Benicàssim”.

A més, l’ajuntament ha promocionat un vídeo d’esta festa que a partir d’avui es difondran per xarxes socials i plataformes de promoció i mitjans de comunicació.

El Dia de les paelles s’emmarca en la celebració de les populars festes patronals de Benicàssim en honor a Sant Antoni i Santa Águeda, on es destaquen altres actes com el repartiment de la coqueta, la benedicció dels animals en la desfilada costumista que, s’amaneix també amb el tropell de cavalls. No obstant això, el dia de les paelles és una tradició recent. A penes té 39 anys actualment, ja que va néixer en 1980 com un concurs de paelles popular en el qual els grups d’amics s’unien per a preparar unes paelles al carrer i menjar en germanor. En la primera edició a penes van participar 38 paelles.

Leave a Reply

Your email address will not be published.