fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El Festival Internacional de Curtmetratges Novembre Negre de Sagunt dona a conéixer els guanyadors de l’edició 2020

El Festival Internacional de Curtmetratges Novembre Negre de Sagunt dona a conéixer els guanyadors de l’edició 2020

La gala de premiats se celebrarà diumenge que ve, 29 de novembre, a les 17 hores en el Casal Jove.

El Festival Internacional de Curtmetratges de cinema negre Novembre Negre organitzat per la Regidoria de Joventut i Infància, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura, l’Associació Cultural Nautilus, el Cinema Club Pezenelagua i l’Assocació Cultural Phillip & Sam, dona a conéixer els premiats d’esta edició. La gala de premiats se celebrarà diumenge que ve, 29 de novembre, a les 17 hores al Casal Jove.

En total, s’han presentat 60 curts al concurs de sis països, entre ells Espanya, Regne Unit, França, Colòmbia, l’Argentina i Itàlia, encara que el 90% dels presentats són espanyols. A pesar que ha baixat la participació per les circumstàncies sanitàries d’esta edició, participació que rondava el centenar de treballs presentats en anteriors edicions, cal destacar el bon nivell de la gran majoria dels curts presentats enguany.

El guanyador del Premi del Jurat és el curtmetratge Bajo la Palmera, dirigit per Pau Bacardit. Davall el mantell d’un succés luctuós ocorregut fa molts anys i que suposadament va servir a Lorca per a escriure la seua Bodas de sangre, Pau Bacardit, director del curt, construïx una història d’investigació periodística que servix com leit-motiv de tota la narració.

El Jurat del Festival de Curtmetratges Negres ha valorat la posada en escena del curtmetratge, amb una recreació de l’any en què es desenvolupa la investigació ben executat, un cuidat to sobri que requeria la interpretació del cos artístic d’actors i l’excel·lent part tècnica d’este. Bajo la palmera tracta d’entendre com el passat no sols ens perseguix per a bé o per a mal; sinó que a vegades es comporta com una pesada llosa que acompanya en el camí. Un passat que, segons l’autor de la història, no és necessari ser comptat de manera fefaent en alguns casos com este, sinó que el passat pot ser un lloc, un punt concret del camí, un pelegrinatge diari de la vida que aclarix molt més de l’ocorregut que la informació vaga, falsa o vertadera que va recollint el personatge del protagonista al llarg de la història.

Quant al Premi al millor curt local, el guanyador ha sigut el jove equip artístic coordinat per Miguel Puga, un dels alumnes de l’escola municipal de cinema del Casal Jove. D’altra banda, en el Premi del Públic s’han seleccionat quatre curts, que s’exhibiran en la gala de premis que tindrà lloc diumenge que ve, 29 de novembre, en el Casal Jove a partir de les 17 hores. Es projectarà Bajo la palmera i el curtmetratge local, a més dels quatre curts seleccionats, que se sotmetran a la votació que decidirà el Premi del Públic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.